...................

25 Σεπ 2016

Ανταπόκριση από τη σημερινή (25/9) Σύσκεψη για το Προσφυγικό


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/9 η ανοικτή Σύσκεψη που είχε καλέσει η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην Αθήνα, προς το δυναμικό της Πρωτοβουλίας Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, σχετικά με τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να παρθούν για την αποδόμηση ρατσιστικών εκφράσεων που γεννά η πολιτική του συστήματος, των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης (εδώ).

Δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν άλλες δυνάμεις και συλλογικότητες που είχαν κληθεί, κι έτσι η συζήτηση περιορίστηκε στο πλαίσιο του δυναμικού της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. Συμφωνήθηκε να τεθεί το ζήτημα και να βγει ανακοίνωση - προκήρυξη κύρια προς τον ελληνικό λαό, συνυπολογίζοντας και τα άλλα μέτωπα παρέμβασης, ενώ έμεινε ανοικτό το θέμα διερεύνησης δυνατοτήτων πιο διευρυμένης κίνησης ως προς αυτό.

Αποφασίστηκε να υπάρξει συμμετοχή στη Σύσκεψη που καλεί ο Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, αύριο Δευτέρα 26/9 στην ΟΛΜΕ, καταθέτοντας μια λογική εναντίωσης στους ιμπεριαλιστές που με τους πολέμους και την πολιτική τους γεννούν την προσφυγιά, μια λογική αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με την πολιτική της και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες καταδικάζει τους πρόσφυγες στρώνει το έδαφος στις ρατσιστικές εκφράσεις και εκδηλώσεις. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συμπόρευση σε μια αντιιμπεριαλιστική- αντιπολεμική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και να τεθεί πρόταση η διαδήλωση αυτή να καταλήξει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com