25 Σεπ 2016

Ανταπόκριση από τη σημερινή (25/9) Σύσκεψη για το Προσφυγικό


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/9 η ανοικτή Σύσκεψη που είχε καλέσει η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην Αθήνα, προς το δυναμικό της Πρωτοβουλίας Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, σχετικά με τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να παρθούν για την αποδόμηση ρατσιστικών εκφράσεων που γεννά η πολιτική του συστήματος, των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης (εδώ).

Δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν άλλες δυνάμεις και συλλογικότητες που είχαν κληθεί, κι έτσι η συζήτηση περιορίστηκε στο πλαίσιο του δυναμικού της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. Συμφωνήθηκε να τεθεί το ζήτημα και να βγει ανακοίνωση - προκήρυξη κύρια προς τον ελληνικό λαό, συνυπολογίζοντας και τα άλλα μέτωπα παρέμβασης, ενώ έμεινε ανοικτό το θέμα διερεύνησης δυνατοτήτων πιο διευρυμένης κίνησης ως προς αυτό.

Αποφασίστηκε να υπάρξει συμμετοχή στη Σύσκεψη που καλεί ο Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, αύριο Δευτέρα 26/9 στην ΟΛΜΕ, καταθέτοντας μια λογική εναντίωσης στους ιμπεριαλιστές που με τους πολέμους και την πολιτική τους γεννούν την προσφυγιά, μια λογική αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με την πολιτική της και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες καταδικάζει τους πρόσφυγες στρώνει το έδαφος στις ρατσιστικές εκφράσεις και εκδηλώσεις. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συμπόρευση σε μια αντιιμπεριαλιστική- αντιπολεμική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και να τεθεί πρόταση η διαδήλωση αυτή να καταλήξει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: