....................................................

17 Σεπ 2016

1917 - 2017 (Παρίσι - διαδηλώσεις)Στο μπροστά δεξιό κομμάτι της πρώτης αλυσίδας των νεολαϊστικων διαδηλώσεων στο Παρίσι που «συνόδευσαν» την νέα φάση των εργατικών κινητοποιήσεων για τον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης Ολάντ, διακρίνεται ένα αυτοσχέδιο κίτρινο πανό με μαύρα γράμματα. Γράφει: 1917-2017.
Δεν υπάρχει καλύτερη «επικαιροποίηση» των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση όταν αυτό το πανό το κρατούν νεολαίοι, σε μία όχι τυχαία χώρα. Στη χώρα της πρώτης προλεταριακής επανάστασης. Της πρώτης εφόδου των μαζών για την κατάκτηση του ουρανού.
Και είναι μία απάντηση για το αν οι μάχες αυτές, είναι μάχες μιας αποκομμένης οπισθοφυλακής ή κάτι που έρχεται από το μέλλον.
Πάντως το σύνθημα που ακούγεται και κυριαρχεί είναι το «αντίσταση» (resistance).
Είναι φανερό πως πρόκειται για μία κινητοποίηση «αμυντικού χαρακτήρα»…

ΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com