....................................................

25 Αυγ 2016

Προς απέλαση Πακιστανός μετανάστης που βοήθησε ως διερμηνέας σε καταγγελλόμενη ρατσιστική επίθεση!

Δήλωση του Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρου,

“Με τις ενέργειές του, το ΑΤ Ασπροπύργου διακωμωδεί τις δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κυβέρνησης για καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, την ημέρα μάλιστα που ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) Φίλιπο Γκράντι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, συναντιέται με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τις τελευταίες μέρες, γίνονται στον Ασπρόπυργο επιθέσεις με σιδερογροθιές σε βάρος Πακιστανών μεταναστών εργατών.
Στις 22/8/2016, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ο Αλί Ναβάζ και ο Αμπντούλ Ραούφ προσήλθαν στο ΑΤ Ασπροπύργου και κατέθεσαν μήνυση για επίθεση σε βάρος τους από ομάδα ανδρών με ρατσιστικό κίνητρο. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μήνυσης, οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν στους μηνυτές ότι θα κρατηθούν για διοικητική απέλαση λόγω του ότι δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα. Το ίδιο βράδυ, και ενώ οι μηνυτές ήταν υπό κράτηση, η ίδια ομάδα δραστών εισέβαλε στο σπίτι των μηνυτών και χτύπησε τον συγκάτοικό τους, υπήκοο Πακιστάν, Νάσερ Αλί, με την αιτιολογία ότι οι Πακιστανοί έκαναν μήνυση, πληροφορία που είναι άγνωστο πώς περιήλθε στους δράστες. Ο Νάσερ Αλί προσήλθε και αυτός στο ΑΤ Ασπροπύργου και, με τη βοήθεια του συμπατριώτη του και μάρτυρα της επίθεσης Ντιλάβερ Χουσεϊν, έκανε και αυτός μήνυση.
Μόνον κατόπιν παρεμβάσεων του δικηγόρου των μηνυτών, το ΑΤ Ασπροπύργου άφησε ελεύθερους τους δύο υπηκόους Πακιστάν, ενω ο τρίτος κρατήθηκε μέχρι σήμερα οπότε και μετήχθη στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στη ΓΑΔΑ. Όσον αφορά τον διερμηνέα, το ΑΤ Ασπροπύργου, αφού έκανε χρήση των ικανοτήτων του Ντιλάβερ, του ανακοίνωσε στο τέλος ότι κρατείται για διοικητική απέλαση, αφού δεν διαθέτει νομιμοποιητικά έγγραφα.
Είναι προφανές ότι με τις ενέργειές του, το ΑΤ Ασπροπύργου στέλνει το μήνυμα ότι όποιος μετανάστης χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα τολμήσει να ζητήσει έννομη προστασία και να καταγγείλει σε βάρος του επίθεση (με ρατσιστικά μάλιστα χαρακτηριστικά) κινδυνεύει με απέλαση.
Ζητάμε την απελευθέρωση του Ντιλάβερ Χουσεϊν και την τιμωρία των δραστών των περιστατικών βίας που άπαντες οι παθόντες έχουν καταγγείλει, με διερεύνηση του ρατσιστικού κινήτρου όπως ο νόμος ορίζει.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com