....................................................

2 Αυγ 2016

Νοσοκομείο Φλέμιγκ: Δε βγαίνουν οι βάρδιες; Βάλε διπλοβάρδιες!

Το ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού δεν είναι καινούργιο. Το ότι υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα κατανομής προσωπικού αλλά και του τρόπου που διαχειρίζονται αυτή την έλλειψη οι υπεύθυνοι, επίσης δεν είναι καινούργιο. Αλλά το να υποδεικνύεται στον καινουργιοφερμένο διοικητή, η παράνομη (και κυρίως απάνθρωπη) λύση του εξαναγκασμού σε διπλοβάρδια συναδέλφων αλλά και της εφαρμογής "on call" σε νοσηλευτικό προσωπικό - κάτι που επίσης δεν προβλέπεται από πουθενά, δείχνει το μέγεθος του διπλού προβλήματος: Και της τραγικής έλλειψης αλλά όσων εγκάθετων που επιμένουν να θεωρούν τους εργαζόμενους και το νοσοκομείο τσιφλίκι τους.

Δεν Χωράει άλλη στάση του Σωματείου στο περιστατικό με την επιβολή διπλοβαρδιών και on call υπηρεσίας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου.
Μιας Μονάδας που εξυπηρετεί δεκάδες ασθενείς και βρέθηκε στο χέιλος του κλεισίματος πριν από μερικές ημέρες. Η Λύση που δόθηκε, κατά παράβαση ακόμα και αυτών των κανονισμών που ισχύουν, είναι απαράδεκτη και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους ασθενείς (στους οποίους έγινε η πρόταση να μετακινηθούν, κατά μία βάρδια, στην αντίστοιχη μονάδα του Σισμανογλείου και δεν δέχτηκαν, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που τους φροντίζουν, ορισμένους για χρόνια ολόκληρα.)
Αν και επρόκειτο για επεισόδιο μίας μόνο εβδομάδας, αναρωτιόμαστε τι θα γίνει την επόμενη φορά που θα αρρωστήσει ή για οποιοδήποτε λόγο θα λείψει κάποιος από τους πέντε όλους κι' όλους νοσηλευτές; Εννοείται πως μιλάμε για εργαζόμενους, που όπως και σε άλλα τμήματα, "πάνε με το φιλότιμο", δουλεύουν ακόμα και ασθενείς προκειμένου να βγεί η δουλειά ενώ οι άδειες είναι ...κατόπιν πολλών διαπραγματεύσεων.
Σε ό,τι μας αφορά, Σωματείο και εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε παρόμοιες "λύσεις", σαν αυτές που επιβλήθηκαν στα μουλωχτά. Επειδή είμαστε σίγουροι - έχουμε δηλαδή την κοινή λογική - πως το πρόβλημα θα εμφανιστεί ξανά, προειδοποιούμε τη διοίκηση και τη διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να αναζητήσουν τις μόνες εφικτές λύσεις που είναι η ενίσχυση με προσωπικό!

http://flemig-hospital.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com