...................

4 Αυγ 2016

«Ν. ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ»: Πρόγραμμα δράσης ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου και τις απολύσεις

Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «Λεβεντέρης» στο Βόλο, στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν στον χώρο του εργοστασίου το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Αυγούστου αντιδρώντας στην απόφαση της εταιρείας να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο και να απολύσει 18 άτομα.
Σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας στο πλευρό τους το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική συνέλευση στον χώρο του εργοστασίου στις 11 το πρωί της Δευτέρας 8 Αυγούστου και αμέσως μετά θα προχωρήσουν σε εξορμήσεις στα εργοστάσια του κλάδου στον Βόλο, με μοίρασμα της κοινής ανακοίνωσης του επιχειρησιακού σωματείου και του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο, καθώς και στην ανάγκη έκφρασης έμπρακτης λαϊκής αλληλεγγύης στον αγώνα τους.
Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα γίνει εξόρμηση στην αγορά του Βόλου για ενημέρωση του κόσμου και άμεσα να πραγματοποιηθεί αγωνιστική κινητοποίηση στην οποία καλούν όλα τα σωματεία της περιοχής να στηρίξουν τους εργαζόμενους στον αγώνα που δίνουν.
Επιπλέον προγραμματίζεται παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βόλου προκειμένου να ληφθεί απόφαση παγώματος των δημοτικών λογαριασμών, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις και για το πάγωμα των λογαριασμών που αφορούν ΔΕΚΟ (π.χ. ΔΕΗ), αλλά και οφειλομένων σε Εφορίες για την ανακούφιση των εργαζομένων της «Ν. Λεβεντέρης».
Τέλος, μετά από πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com