...................

20 Αυγ 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 17Ο CAMPING ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Ολοκληρώθηκε το φετινό καλοκαίρι με επιτυχία το 17ο Camping των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης. Αυξημένος αριθμός σε σχέση με πέρυσι συναγωνιστών και φίλων συναντήθηκε στο Παλούκι του Ν. Ηλείας, συζήτησε και προβληματίστηκε πολιτικά, διασκέδασε και οργάνωσε τις διακοπές του συλλογικά υλοποιώντας το τρίπτυχο «ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».
Πυκνών πολιτικών εξελίξεων φέτος δεν ήταν μόνο ο χειμώνας, αλλά και το καλοκαίρι. Υπό αυτές τις συνθήκες οι συζητήσεις σε αυτό το camping είχαν μεγάλη συμμετοχή και ζωντάνια, τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους μαθητές. Συζητήσεις πλούσιες σε απολογιστικά στοιχεία της χρονιάς που αφήσαμε πίσω και με έντονους προβληματισμούς για τη νέα. Πραγματοποιήθηκαν κεντρικές εκδηλώσεις για τις διεθνείς εξελίξεις, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πώς συνδέονται αυτά με τους πρόσφυγες. Μιλήσαμε για το δικαίωμα μας στην εργασία, το δικαίωμα μας στην εκπαίδευση και τους τρόπους υπεράσπισης τους στο σήμερα. Κουβεντιάσαμε για τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, με καλεσμένους σε αυτή την εκδήλωση συναγωνιστές της ATIK. Διοργανώθηκε εργαστήριο με αφορμή το Brexit. Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν φέτος τα ιδιαίτερα εργαστήρια για τους μαθητές και τα Τ.Ε.Ι..
Ο πολιτισμός και η διασκέδαση είναι το κομμάτι του camping που κάθε χρονιά μας απασχολεί με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο και αποτελεί μία πρόκληση. Φέτος, παρ’ όλες τις υποκειμενικές δυσκολίες και (όσο μπορεί να είναι εφικτό) κόντρα στην πολιτιστική σαπίλα που μας προβάλλει καθημερινά το σύστημα, γλεντήσαμε και χορέψαμε στη ρεμπέτικη βραδιά, διασκεδάσαμε στα πάρτυ. Δεν έλειψαν ούτε φέτος οι εκδρομές, οι προβολές ταινιών, αλλά και τα τουρνουά beach-volley, τάβλι και σκάκι. Στο φετινό camping, τις δέκα αυτές μέρες χαλαρώσαμε, ξεκουραστήκαμε, κάναμε τα μπάνια μας στη θάλασσα, κάναμε φτηνές διακοπές (κάτι που το σύστημα στις σημερινές συνθήκες το έχει μετατρέψει σε πολυτέλεια). Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι ότι εφοδιαστήκαμε πολιτικά για τη νέα χρονιά, η οποία προβλέπεται πιο δύσκολη από αυτή που πέρασε. Φεύγοντας από το camping δώσαμε το πολιτικό ραντεβού που μας επιβάλλει η ίδια η ζωή στους μαζικούς χώρους, στις σχολές, εκεί που θα ορθώσουμε τις αυριανές μας αντιστάσεις για την υπεράσπιση και την διεκδίκηση του μέλλοντος που μας ανήκει. Δώσαμε ένα ακόμα ραντεβού με τους συναγωνιστές και φίλους που παρευρέθηκαν στο camping και καλούμε όποιον άλλο δεν ήταν ή δεν μπόρεσε να έρθει, να συναντηθούμε στο Συντονιστικό των Αγωνιστικών Κινήσεων το φθινόπωρο.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος4/9/16, 10:49 π.μ.

  Όντως άλλο ένα πετυχημένο κάμπινγκ έφτασε στο τέλος του, με πολύ προβληματισμό, κουβέντα και Διασκέδαση. Ας ελπίσουμε του χρόνου να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί και γιατί όχι να δούμε κάμπινγκ και με την πορεία κ το Μ-Λ ΚΚΕ. Καλούς αγώνες σύντροφοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος5/9/16, 12:51 π.μ.

  Ε όχι και με την πορεία.
  Με κάνα ναρ ίσως

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com