...................

29 Ιουλ 2016

Θάνατος πρόσφυγα λόγω έλλειψης γιατρού στο Κέντρο Κράτησης «Softex»

Ν. Τόσκας σε συνέντευξή του στο Κόκκινο αναφερόμενος στις καταλήψεις που άδειασε η αστυνομία τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη και υπερασπιζόμενος τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η υπογράμμιση δική μας:

«Είναι μία αλληλεγγύη που θυμίζει άλλες εποχές, φέραμε 32 ανθρώπους και τους βάλαμε δίπλα μας ... δεν ξέρουμε πότε τρώνε, πότε τους εξετάζει γιατρός, πώς καλύπτονται αυτοί οι άνθρωποι, για να δικαιολογήσουμε μία κατάληψη»

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το "πότε τους εξετάζει γιατρός"  από τους κρατούντες, από το http://www.thepressproject.gr/. Και δεν είναι το μοναδικό. Όσοι επιχειρήσαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και να διεκδικήσουμε τα στοιχειώδη δικαιώματά τους στα στρατόπεδα έχουμε γίνει μάρτυρες της έλλειψης γιατρών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και τη ζωή τους ακόμη:

Μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κέντρο Κράτησης των Διαβατών (softex) στην Θεσσαλονίκη, καθώς δεν υπήρχε γιατρός στις εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της όταν πήγε σε μια από τις χημικές τουαλέτες προκειμένου να κάνει μπάνιο. Εκείνη την ώρα φαίνεται πως έπαθε επιληπτική κρίση.
Στις εγκαταστάσεις δεν υπήρχε γιατρός για να προσπαθήσει να την επαναφέρει, ενώ μια ώρα αργότερα όταν τελικά έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Θεσσαλονίκη, η γυναίκα είχε χάσει τη ζωή της.
Η άτυχη Αζάζ Ράγκντα, βρισκόταν στη χώρα μας με τον σύζυγό της.
Ο θάνατος της 29χρονης Σύριας στη δομή φιλοξενίας στη SOFTEX, ήταν η αφορμή για την κινητοποίηση προσφύγων και μεταναστών στη συμβολή της Περιφερειακής Oδού με τη Συμμαχική Οδό. Συγκεκριμένα, μετά το περιστατικό, ομάδα περίπου 100 προσφύγων πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής τους και για την έλλειψη περίθαλψης εντός του Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com