...................

26 Ιουλ 2016

Καταργούν τον εργατικό έλεγχο στην Εθνική Τράπεζα!

Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας: Πάνω από όλα η… εκπροσώπηση στο ΔΣ της τράπεζας!

Λάβρα ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης και των δανειστών εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας επειδή προωθούν την κατάργηση της «εκπροσώπησης των παραγωγικών φορέων και των εργαζομένων» από το ΔΣ της Εθνικής. Αντί ένα εργατικό σωματείο να μιλήσει για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, εντός αλλά και εκτός των τραπεζών, δείχνει… υπερευαίσθητο για την διαφαινόμενη περικοπή των προνομίων μιας δράκας γραφειοκρατών και εργοδοτικών συνδικαλιστών που αμείβονται αδρά με χιλιάδες ευρώ ετησίως για να «εκπροσωπούν» δήθεν τους εργαζόμενους.
«Οδηγούνται εκτός του Δ.Σ. της Τράπεζας έμπειροι εκπρόσωποι των εγχώριων παραγωγικών φορέων και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων», τονίζει εμφατικά ο ΣΥΕΤΕ, το οποίο επίσης βλέπει ότι «απαξιώνεται σκόπιμα και μεθοδευμένα το εγχώριο στελεχιακό και παραγωγικό δυναμικό και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παραμερίζονται»!
Σε μια περίοδο οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί ένα τρίτο μνημόνιο και το Σεπτέμβριο το ευρωμνημονιακό μπλοκ ετοιμάζει νέο χτύπημα στον ταξικό εργατικό συνδικαλισμό, ο ΣΥΕΤΕ προτάσσει τον «αγώνα» ενάντια στην… εκπαραθύρωση των εκπροσώπων του από το Δ.Σ. της Τράπεζας. Οι εργαζόμενοι της ΕΤΕ αλλά και το μαχόμενο εργατικό κίνημα θα δώσουν τη μάχη για τα πραγματικά ζητήματα του κόσμου της εργασίας και την ανατροπή της καθεστωτικής πολιτικής και των στηριγμάτων της στον εργατικό συνδικαλισμό.

http://www.pandiera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com