...................

14 Ιουλ 2016

Δίωξη σε βάρος του Γ.Γ. της ΠΕΝΕΝ

Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

Σε μια πρωτοφανή και αντιδημοκρατική ενέργεια προέβη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών/Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου ποινικοποιώντας την νόμιμη συνδικαλιστική δράση της ΠΕΝΕΝ και με τον τρόπο αυτό θέτει ευθέως σε αμφισβήτηση τα δημοκρατικά δικαιώματα όπως είναι αυτό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης!!
Αφορμή για την δίωξη και την κλήση σε απολογία του Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ Νίκου Κροκίδη αποτέλεσε η απεργία που είχε κηρύξει η ΠΝΟ στις 6-7/5/2016 και ο Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ επικεφαλής κλιμακίου της Ένωσης μετέβη από την Πάτρα στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου με σκοπό να συμβάλει στην επιτυχία αλλά και στην περιφρούρηση της απεργίας.
Η Λιμενική αρχή στηριζόμενη σε πληροφόρηση των τοπικών πλοιοκτητών αυθαίρετα και με τρόπο ξένο με την ιδιότητα και τον ρόλο της αποφάνθηκε ότι δήθεν οι Ναυτεργάτες δεν απεργούσαν και ότι ο Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ παραβίασε το άρθρο 292  του Ποινικού Κώδικα περί παρακώλυσης συγκοινωνίας!!!
Η δίωξη αυτή, όπως και άλλες σε βάρος στελεχών της ΠΕΝΕΝ αλλά και δεκάδων Ναυτεργατών τα τελευταία χρόνια, είναι ενταγμένη στα πλαίσια της τρομοκράτησης που οργανώνει η κυβέρνηση και το εφοπλιστικό κεφάλαιο για να υποτάξει την αγωνιστική θέληση των αγωνιζόμενων Ναυτεργατών και να νομιμοποιήσει την ασυδοσία και την αυθαιρεσία τους που οργιάζει στον χώρο της Ναυτιλίας!
Είναι σαφές και αυτονόητο ότι η αντιδημοκρατική και αυταρχική στάση της κυβέρνησης και των οργάνων της θα πέσει στο κενό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πτοήσουν ούτε την ΠΕΝΕΝ ούτε τα στελέχη της αλλά ούτε και τους Ναυτεργάτες και τον κλάδο μας που ήταν και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις καταστροφικές και βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές παλιές και νέες.
Αποτελεί ντροπή και κατάντημα του αίσχιστου είδους για την ψευτοαριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την θλιβερή πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ τα όργανα και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας να πρωτοστατούν στην άσκηση διώξεων αλλά και να αναπαράγουν τις ίδιες θεωρίες για την υπονόμευση των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων που επί σειρά ετών χρησιμοποιούσε το παλιό αστικό πολιτικό κατεστημένο όπου η στόχευσή του ήταν ότι οι αγώνες αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και στοχοποιούνται ως εχθρική κίνηση σε βάρος τους για αυτό πρέπει να ποινικοποιούνται για να διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη αλλά και να εμπεδώνεται η εργοδοτική αυθαιρεσία!!  
Η πάλη και οι αγώνες της εργατικής τάξης και των συνδικάτων δεν είναι παράνομοι, αντίθετα παράνομες είναι οι πολιτικές που κατακρεουργούν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και οδηγούν τον λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση .
Σημειώνουμε ότι ανάλογη δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος του τοπικού αντιπροσώπου της ΠΝΟ στην Πάτρα.Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                           Ο  Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                   Κροκίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com