...................

19 Ιουλ 2016

Απέναντι στο δίλημμα εργολάβος ή συμβάσεις έργου με το δημόσιο απαντάμε μόνιμη και σταθερή δουλειά!!!

Αυτό θα γίνει μόνο με αγώνα!!!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα εργαζόμενε-η στις εργολαβίες της καθαριότητας.
Εσύ που δουλεύεις με τις χειρότερες εργασιακές συνθήκες στο νοσοκομείο,
εσένα που σε πληρώνουν με τον χειρότερο μισθό,
εσένα που σε αφήνουν μήνες απλήρωτο,
που σε τρομοκρατούν καθημερινά και σου λένε ότι αν τολμήσεις να σηκώσεις κεφάλι θα απολυθείς,
που δε σου πληρώνουν τις υπερωρίες, που πληρώνεσαι τη βραδινή εργασία όπως και την πρωινή,
εσύ που δεν παίρνεις ένσημα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας,
εσένα που δε σε γράφουν στο σωματείο γιατί είσαι «εργολαβικός».
Ψεύτικα σου τάζουν ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον με τις νέες συμβάσεις έργου που θα υπογράφονται απευθείας με το νοσοκομείο.
Η σύμβαση έργου δεν είναι κάτι καινούριο. Σε νοσοκομεία όπως είναι το Δρομοκαίτειο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουν με σύμβαση έργου. Μόλις πριν από μερικές μέρες έκαναν επίσχεση γιατί το νοσοκομείο είχε να τους πληρώσει τέσσερις μήνες.
Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι αυτές οι συμβάσεις θα έχουν ημερομηνία λήξης και χωρίς δυνατότητα επαναπρόσληψης. Θα αναγκαστείς λοιπόν μέσα σε λίγους μήνες και πάλι να είσαι με το άγχος της απόλυσης. Υπάρχουν καθαρίστριες στον εργολάβο που δουλεύουν στο ίδιο πόστο για πολλά χρόνια. Με την υπογραφή των συμβάσεων έργου θα έχουν ημερομηνία λήξης.
Δεν πρέπει να παραπλανάσαι ότι επειδή εργοδότης θα είναι το δημόσιο θα είσαι ασφαλής.
Την ασφάλεια αυτή μπορεί να σου την παρέχει μόνο η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Αυτό είναι και παραμένει το βασικό παρά τις υποσχέσεις ότι μπορεί να παίρνεις κάποια χρήματα παραπάνω το μήνα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και το υπουργείο υγείας εκμεταλλευόμενοι τις τραγικές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στις εργολαβίες των νοσοκομείων προσπαθεί να πλασάρει τις συμβάσεις έργου σαν κάτι θετικό. Οι συμβάσεις έργου θεωρούνται ως μια από τις χειρότερες μορφές εργασίας. Δε δικαιούσαι αναρρωτική άδεια.
Ζούμε σε μια εποχή που το σύστημα προσπαθεί να μας πείσει εμάς τους εργαζόμενους να ξεχάσουμε τα βασικά μας δικαιώματα. Η σταθερότητα, η μονιμότητα, ο αξιοπρεπής μισθός αποτελούν βασικά δικαιώματα. Στο πόστο που εργάζεσαι (της καθαριότητας,) πριν λίγα χρόνια υπήρχαν μόνιμοι υπάλληλοι οι οποίοι μπορεί ακόμα να εργάζονται μέσα στο νοσοκομείο αλλά να μεταφέρθηκαν σε άλλο κλάδο επειδή καταργήθηκε ο κλάδος της καθαριότητας.
Σιγά σιγά προσπαθούν να αντικαταστήσουν το μόνιμο προσωπικό με συμβασιούχους.
Δεν πρέπει να τους περάσει. Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της καθαριότητας πρέπει να διεκδικήσουν ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με ίσα δικαιώματα με τους άλλους εργαζόμενους.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com