....................................................

23 Ιουλ 2016

Από την απεργία εργαζόμενων στον Μαρινόπουλο και Καρυπίδη στην Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 22 Ιούλη, μέρα απεργίας των εργαζόμενων στα καταστήματα Μαρινόπουλου και τα καταστήματα Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδη), έγιναν στην Θεσσαλονίκη δυο συγκεντρώσεις. Οι απεργοί του Καρυπίδη συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ και του Μαρινόπουλου στο κατάστημα του Βαρδάρη. Οι συγκεντρώσεις κατέληξαν σε πορεία που συναντήθηκαν στην γωνία Εγνατίας και Βενιζέλου και κατέληξαν στο Υπουργείο Μακεδονίας.
Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη είναι εδώ και 5 μήνες στον δρόμο διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών και διασφάλιση των θέσεων εργασίας, με συγκεντρώσεις και πορείες έξω από τα καταστήματα του ομίλου και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου που διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων και του επιδόματος αδείας και τις θέσεις εργασίας, είναι αντιμέτωποι με την εξυγίανση και το λουκέτο. Λίγο πριν την απεργία είδαν ακόμη μια φορά τον εμπαιγμό του εργοδότη απέναντί τους και αυτό στην διαδικασία εξυγίανσης, που είδαν αντί καταβολής δεδουλευμένων τους πλήρωσε με το 10% του μισθού του Ιουνίου, που μεταφράζεται σε 40 ευρώ για τους τετράωρους και 70 για τους πλήρους απασχόλησης!
Η Ταξική Πορεία συμμετείχε και στις δυο συγκεντρώσεις, τα μέλη της συζήτησαν με τους απεργούς, μοίρασαν προκηρύξεις και συμμετείχαν στην πορεία των απεργών. Πολλοί απεργοί έβλεπαν την ανάγκη συντονισμού του αγώνα των δυο σωματείων, την ανάγκη γνωστοποίησης του αγώνα σε όλη την πόλη με κινητοποιήσεις για να πειστούν περισσότεροι συνάδελφοί τους για την συμμετοχή τους στον αγώνα και να ξεδιπλωθεί η αλληλεγγύη του λαού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com