31 Ιουλ 2016

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΙΛΑΛ ΚΑΓΙΕΝΤ!

Στις 13 Ιουνίου, είχε προγραμματιστεί να απελευθερωθεί ο Παλαιστίνιος κρατούμενος Μπιλάλ Καγιέντ μετά από δεκατέσσερα και μισό χρόνια στις ισραηλινές φυλακές. Η οικογένεια του, οι σύντροφοι και φίλοι τον περίμεναν. Όμως ο Μπιλάλ ποτέ δεν ήρθε, γιατί αντί να απελευθερωθεί, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός διέταξε την διοικητική κράτησή του για έξι μήνες, χωρίς κατηγορίες ή δίκη. Τώρα βρίσκεται σε απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου, απαιτώντας της απελευθέρωση του και να σταματήσει η διοικητική κράτηση.
Ο Μπιλάλ Καγιέντ, 34 χρονών, είναι ένας από τους σχεδόν 750 Παλαιστίνιους που έχουν φυλακιστεί χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να δικαστούν και βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση λόγω μυστικών αποδείξεων και ένας από τους συνολικά 7.000 Παλαιστίνιους που βρίσκονται στις κατοχικές φυλακές. Οι διαταγές διοικητικής κράτησης ανανεώνονται επ’ αόριστον - οι Παλαιστίνιοι μπορεί να περάσουν χρόνια υπό διοικητική κράτηση, χωρίς να ξέρουν πότε θα απελευθερωθούν.
Ο Καγιέντ είναι γνωστός ως ο ηγέτης των Παλαιστινίων κρατουμένων - εκπρόσωπος του αριστερού Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην φυλακή Μέγκιντο και ενάμιση χρόνο βρισκόταν σε απομόνωση.
Οι συγκρατούμενοι του έχουν ξεκινήσει μια σειρά διαμαρτυριών και δράσεων για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή του και θα προχωρήσουν για τρίτη φορά σε διήμερη απεργία πείνας στις 24 και 25 Ιουνίου, αρνούμενοι τα γεύματά τους για να απαιτήσουν την ελευθερία του Καγιέντ και να σταματήσει η διοικητική κράτηση.
Πρόκειται για μια προσπάθεια να υπάρξει ένα προηγούμενο για όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους-που την μέρα της αποφυλάκισης μετά από πέντε, δέκα, δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια στην φυλακή, αντί να αφεθούν ελεύθεροι, κρατούνται επ’ αόριστον χωρίς κατηγορίες ή δίκη υπό διοικητική κράτηση.
Η άρνηση για την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ είναι απειλή για την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων.
Υψώνουμε τις φωνές μας σε όλο τον κόσμο και συντασσόμαστε με το κάλεσμα για την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ και όλων των συγκρατούμενων του και για τον τερματισμό της διοικητικής κράτησης. Καλούμε για την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων – και για τον σκοπό για τον οποίο παλεύουν, την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του λαού της.

Δίκτυο Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων Samidoun
samidoun.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: