....................................................

7 Ιουλ 2016

Λίγα από τα όσα συμβαίνουν σε εργολαβίες της ΔΕΗ

Ανακοίνωση από πρωτοβουλία εργαζομένων:

Εμείς οι εργαζόμενοι/υπάλληλοι  σε εργολάβους για την καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ συνθέτουμε χρόνια το παζλ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και βρισκόμαστε ανάμεσα σε τόσους άλλους συναδέλφους που απασχολούνται με πλήρως καταπατημένα δικαιώματα σε αντίστοιχους εργολάβους που αναλαμβάνουν διάφορες υπηρεσίες.

Αυτό που βιώνουμε καθημερινά είναι τα ατελείωτα χιλιόμετρα που είμαστε αναγκασμένοι να διανύσουμε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχές, καύσωνες) χωρίς ποτέ να υπάρχει παύση της καταμέτρησης σε τέτοιες συνθήκες. Δηλωμένοι από τα αφεντικά σαν 4ωροι απασχολούμενοι, τι κι αν πολλές φορές συνάδελφοι αναγκάζονται να δουλεύουν 6ωρα ή ακόμα και 8ωρα.

Οι καταμετρητές γινόμαστε το «μπαλάκι» εργολάβων και διοικούντων της ΔΕΗ που με βάση τα δικά τους συμφέροντα και με την διαδικασία του μειοδοτικού διαγωνισμού για το ποιος εργολάβος θα αναλάβει το έργο (συνήθως μια φορά τον χρόνο), καταφέρνουν να ρίχνουν όλο και πιο κάτω τα ήδη πενιχρά μεροκάματα, ενώ ο εργαζόμενος απειλείται συνεχώς με την ανεργία χωρίς κανένα δικαίωμα.

Συνάδελφοι στις περιοχές Αθήνα - Πειραιά φτάνουν να πληρώνονται με 3 λεπτά την μέτρηση, με έναν μισθό που σπάνια θα ξεπεράσει τα 350 ευρώ! Και όλα τα παραπάνω χωρίς δώρα και επίδομα αδείας. Όσο για τους συναδέλφους που θα τύχει να αρρωστήσουν ή να πάρουν ένα ρεπό η τακτική το ίδιο επιθετική: Δεν δουλεύεις δεν πληρώνεσαι.

Πρόσφατα και με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη με έναν καταμετρητή σε εργολάβο (που και εμείς καταδικάζουμε), έπεσε στην αντίληψή μας μια ανακοίνωση από τον Πανελλαδικό Σύλλογο Καταμετρητών ομίλου ΔΕΗ. Δεν έχουμε τον χώρο να το αναλύσουμε λέξη – λέξη παρόλα αυτά αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως «εργαζόμενοι» με βάση ένα περιστατικό μιλάνε για «συναδέλφους» με χαρακτηρισμούς που υποβαθμίζουν χωρίς καμιά περαιτέρω ανάλυση, χωρίς καμία αναφορά στους δικούς μας προβληματισμούς και όλα αυτά σε μια υποτιθέμενη προσπάθεια να τα βάλουν με την «εξωτερική ανάθεση».

Είμαστε οι πρώτοι που νιώθουμε στο πετσί μας την εκμετάλλευση των εργολάβων αλλά και του ομίλου ΔΕΗ που διαιωνίζει και με το παραπάνω την κατάσταση. Είμαστε σαφώς και εμείς απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις που κεφάλαιο και κράτος εντατικοποιούν. Είμαστε εμείς που «ανεκπαίδευτοι» και απλήρωτοι, κάτω από αντίξοες συνθήκες, ερχόμαστε σε επαφή με τους «πελάτες», κατανοώντας τους προβληματισμούς τους (όσον αφορά την ΔΕΗ) που δεν είναι άλλοι από τις αυξήσεις, τα χαράτσια και τον φόβο της διακοπής του ρεύματος.Συνάδελφοι,

Υπάρχει η αναγκαιότητα για ζύμωση και οργάνωση στον χώρο της δουλειάς.

Να σταματήσουμε να μένουμε παθητικοί στις επιθέσεις που δεχόμαστε και να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στους εργολάβους και την διοίκηση ΔΕΗ με ταξική συνείδηση και συναδελφική αλληλεγγύη!


Πρωτοβουλία Εργαζομένων σε εργολάβους για την Καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ

http://proletconnect.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com