...................

25 Ιουλ 2016

ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό - Λενινιστικό: Για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικού-Λενινιστικού

Η δημοκρατία θα έρθει με την λαϊκή εξουσία και όχι με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Προς τον εργαζόμενο λαό του τουρκικού, του κουρδικού έθνους και των άλλων  εθνοτήτων.Η φασιστική δικτατορία επέλεξε, ακόμη μια φορά να εμπαίξει  τον λαό. Για άλλη μια φορά δεν δίστασε, ούτε για μια στιγμή, να φορτώσει τα σπασμένα της δικής της εσωτερικής αναμέτρησης   στον λαό.
Η κυβέρνηση στις 20 Ιούλη κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα, ενάντια στην απόπειρα πραξικοπήματος των χουντικών στρατιωτικών της 15-16 Ιούλη,  δήθεν εξ ονόματος της  δημοκρατίας. Η φασιστική δικτατορία εφάρμοσε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, περιτυλιγμένη με την ρητορική περί  δημοκρατίας  και   στο όνομα δήθεν  της    εθνική βούλησης   αφότου  οι δημοκράτες και τμήματα των φιλελεύθερων δεν ενστερνίστηκαν τους κανόνες που έθεσε το ΑΚΠ ενάντια στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Η φασιστική δικτατορία είναι αρκετά έμπειρη  για να αντιγράφει τις χειρότερες πρακτικές των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της. Δεν απέφυγε να κάνει αναφορά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Γαλλία. Μ’ αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να διασκεδάσει  τις εντυπώσεις   και να απαντήσει  στην διεθνή δυσαρέσκεια.  Η   «έκτακτη  ανάγκη της    αστικής δημοκρατίας»  είναι μια  καθημερινή  κατάσταση στην  φασιστική δικτατορία.
Αυτά που διαδραματίστηκαν στον πόλεμο στο τουρκικό Κουρδιστάν μετά τις εκλογές της 7ης Ιούνη από την φασιστική δικτατορία   χωρίς να έχει κηρυχθεί  κατάσταση έκτακτης ανάγκης ξεπερνούν ακόμη  και τον στρατιωτικό νόμο αναφορικά  με τον τρόμο   και την καταστολή  που επιβλήθηκε. Οι κουρδικές πόλεις υπέστησαν στρατιωτικές επιθέσεις με τανκς, κανόνια και σε ορισμένες περιοχές  δέχθηκαν  αεροπορικές  επιδρομές. Χιλιάδες Κούρδοι δολοφονήθηκαν βάναυσα, χιλιάδες βασανίστηκαν, χιλιάδες έχουν συλληφθεί, δήμαρχοι απολύθηκαν ή συνελήφθησαν. Στην Τουρκία ισχύει από καιρό    η  κατάσταση  έκτακτης ανάγκης. Αυτά που συμβαίνουν με επίκεντρο το τουρκικό Κουρδιστάν και σε άλλες περιοχές της χώρας  υπερβαίνουν  κατά πολύ τους όρους της  κατάστασης  έκτακτης ανάγκης.
Σ’ αυτό το πλαίσιο η κήρυξη  και επίσημα κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα ενισχύσει αυτήν την άτυπη κατάσταση. Είναι ψέμα ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν θα επηρεάσει την δημόσια ζωή. Με την κρίση που βιώνει το κράτος είναι ψέμα ότι θα παραμείνει περιορισμένη η εφαρμογή της. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ένα προληπτικό μέτρο για την διαχείριση της κρίσης που δημιουργήθηκε από το πραξικόπημα. Αλλά δεν περιορίζεται σ’ αυτό. Το κράτος για να ανασυγκροτηθεί  γρήγορα και να θεραπεύσει τις πληγές του, παίρνει μέτρα που στοχεύουν στην φίμωση των δυσαρεστημένων μαζών, στην απόκρυψη της πραγματικότητας, στην κατάργηση της δυνατότητας υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και αιτημάτων. Οι καλύτερες  μέθοδοι για την διαχείριση της πολιτικής κρίσης είναι η επιβολή μέτρων φίμωσης των διαφορετικών φωνών και  παρεμπόδισης της έκφρασης και διεκδίκησης των  δικών τους αιτημάτων στους δρόμους και τις πλατείες.  Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα : «η διαιώνιση του κράτους».
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σ’ αυτόν τον άξονα δεν μπορεί να  εμποδίσει και να συσκοτίσει τους στόχους αυτών που διεκδικούν την δημοκρατία, την επανάσταση, που απαιτούν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Δεν πρέπει να  μας διαφεύγει ότι για το ξεπέρασμα της εσωτερικής σύγκρουσης  στο κράτος, η μέθοδος που υιοθετήθηκε είναι η καταπίεση του λαού. Η φασιστική δικτατορία μετατρέπει την υπάρχουσα κρίση της σε ευκαιρία για τον περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού. Χρησιμοποιεί την επιστράτευση για να εμποδίσει την δημοκρατική και επαναστατική πάλη των καταπιεσμένων. Με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπολογίζει να δημιουργήσει μια πραγματικότητα όπου ο λαός θα τρομοκρατηθεί, θα υποταχθεί, θα διαλύσει τις οργανώσεις του και δεν θα κινητοποιείται.
Με το πρόσχημα την  απόπειρα  του στρατιωτικού πραξικοπήματος αίρονται θεμελιώδη δικαιώματα όπως η οργάνωση της εργατικής τάξης, η απεργία και οι κινητοποιήσεις. Τώρα όσοι συμμετέχουν στην πάλη για εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες, θα στοχοποιούνται, θα αντιμετωπίζονται σαν εν δυνάμει εγκληματίες και θα απολύονται  λόγω των πολιτικών τους φρονημάτων. Η εφεδρεία της εργατικής δύναμης θα χρησιμοποιηθεί ενάντια στην εργατική τάξη, με την αιτιολογία της πολιτικής συγκυρίας.  Είναι σίγουρο ότι σ’ αυτήν την διαδικασία οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα δεχτούν την μεγαλύτερη επίθεση. Ήδη από πριν  ήταν στην ημερήσια διάταξη οι αλλαγές στους νόμους που αφορούν τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Καταργώντας το δικαίωμα της ένστασης, θα διευκολύνεται η δυνατότητα  απόλυσης κλείνοντας τον δρόμο της επιστροφής. Ο κάθε εργαζόμενος είναι πρόσωπο με πρόσωπο με την ανεργία αν οι πολιτικές του προτιμήσεις δεν ταυτίζονται με αυτές της φασιστικής δικτατορίας και  αν δεν οργανώνεται στα συνδικάτα που αυτή  υποδεικνύει.  Οι αγωνιστές και τα οργανωμένα τμήματα  του δημόσιου  τομέα θα δεχθούν πολύ γρήγορα  νέες επιθέσεις.  Οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι φοιτητές, η νεολαία, η ακαδημαϊκή κοινότητα θα βιώσουν μια παρόμοια έντονη πολιτική πίεση. Σ’ αυτή την διαδικασία θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν  την απόσυρση από τους πολιτικούς αγώνες  όλων των τμημάτων της κοινωνίας.  Σ’ αυτήν την πορεία ο λαός θα υποστεί οικονομικές απώλειες, με νέες φορολογικές επιθέσεις, μεγαλύτερη μείωση των μισθών  και των ημερομισθίων, χειροτέρεμα των όρων εργασίας.   Η πολιτική πίεση και ο εκφοβισμός θα γίνει το κύριο εργαλείο  ώστε να περάσουν εύκολα και ανώδυνα αυτές οι αντεργατικές  πολιτικές και τα μέτρα.
Αυτή η κατάσταση όμως  δεν θα επηρεάσει μόνο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και τις οικονομικές διεκδικήσεις. Θα βαθύνει παραπέρα  και τις πολιτικές αντιθέσεις και συγκρούσεις. Θα βοηθήσει τις πλατιές μάζες να ξεκαθαρίσουν και να πολιτικοποιηθούν σε ανώτερο επίπεδο. Σ” αυτές τις πολιτικοποιημένες συνθήκες και πριν η επίθεση φυλακίσει τα οικονομικά, δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, οι κομμουνιστές θα συνταχθούν στην πάλη για την πολιτική εξουσία.   Η άρχουσα τάξη σ’ αυτήν την πολιτική κρίση,  βρισκόμενη  αντιμέτωπη με τον βαρύ τραυματισμό της  επιδιώκει να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα με  την σκλήρυνση της στάσης της ενάντια στον λαό. Ότι προβάλλει σαν λύση η φασιστική δικτατορία είναι προάγγελος μιας νέας πολιτικής κρίσης. Η αστική τάξη δεν θα καταφέρει να χειραγωγήσει  τις λαϊκές  μάζες και δεν θα μπορέσει να βρει λύση στο εσωτερικό της πρόβλημα με την εφαρμογή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η φασιστική δικτατορία για να εκτονώσει το κλίμα της πολιτικής κρίσης παίρνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες  και  με κάθε βήμα διευρύνει την υπάρχουσα κρίση της ακόμη περισσότερο.  Η απόφαση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι μια χειροπιαστή απόδειξη γι αυτό.
Ανάμεσα στις  κραυγές για δημοκρατία και με προσκλήσεις  στο λαό να ξεχυθεί στους δρόμους και να διεκδικήσει την δημοκρατία, η ψήφιση της  φασιστικής  κατάστασης έκτακτης ανάγκης   ενάντια στον λαό δείχνει την αδυναμία του καθεστώτος.
Οι επαναστάτες, οι δημοκράτες, οι πατριώτες και οι προοδευτικές δυνάμεις  πρέπει να κατανοήσουν  την εφαρμογή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σαν μια εξέλιξη παραπέρα  βαθέματος της κρίσης του καθεστώτος. Αυτές οι πρακτικές δεν θα τρομοκρατήσουν τους επαναστάτες, τους δημοκράτες και τους πατριώτες. Δεν μπορούν να εξαλείψουν την δυσαρέσκεια του λαού, δεν θα καταφέρουν να κάνουν τον λαό να καταπιεί τα ψέματα.
Η φασιστική δικτατορία με τον ισχυρισμό ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα  απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, επιβάλλει μέσω του ΑΚΠ τις δικές της πολιτικές. Τι σημαίνει αυτό. Ότι όποτε απαιτείται για τις ανάγκες της αντιπαράθεσης μεταξύ των μερίδων της τουρκικής άρχουσας τάξης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα επιβάλλουν  τις πιο σκληρές και φασιστικές πολιτικές τους. Πρέπει να επισημάνουμε ότι σήμερα από το ίδιο το ΑΚΠ υλοποιείται το έργο της χούντας. Το ΑΚΠ με την στρατιωτική χούντα βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου στην εφαρμογή της φασιστικής πολιτικής στην χώρα.
Η επαναστατική πάλη  θα πρέπει προχωρά κάθε ημέρα προς τα εμπρός.  Η κρίση της άρχουσας τάξης δημιουργεί    πρόσφορο έδαφος για την οργάνωση και την ισχυροποίησή της. Οι επαναστάτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι το νέο κύμα της επίθεσης σύντομα θα στραφεί ενάντια στον λαό και σ’ αυτούς. Όπως οι δυνατότητες διευρύνονται θα δυσκολεύουν και  οι συνθήκες της διεξαγωγής της πάλης.
Επαναστάτες, δημοκράτες, πατριώτες, αυτές τις δύσκολες συνθήκες του αγώνα πρέπει να τις μετατρέψουμε σε μια γραμμή πάλης ενάντια στις επιθέσεις,  στην γλώσσα που καταλαβαίνει ο φασισμός. Με τον σαφή και σημαντικό τρόπο που προχώρησε ο σκληρός και δύσκολος αγώνας στο τουρκικό Κουρδιστάν ενάντια στο κράτος. Πρέπει να ξεκινήσουμε μια καμπάνια για να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη στον λαό, να τον οργανώσουμε, να τον δραστηριοποιήσουμε και να τον πείσουμε να κινητοποιηθεί ενάντια στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Όλες οι επαναστατικές και δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να σταθούμε ενάντια στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ένα κοινό πρόγραμμα πάλης.  Η αποφασιστικότητα  του αγώνα  μας πρέπει να γίνει το μαστίγιο  ενάντια στην  κατάσταση έκτακτης ανάγκης της δικτατορίας.
Την εσωτερική διαμάχη της άρχουσας τάξης δεν θα την πληρώσουν οι καταπιεσμένοι, να την πληρώσουν οι ίδιοι. Αυτό που θα συγκροτηθεί θα είναι οι λαϊκές δυνάμεις οργανωμένες υπό την ηγεσία των επαναστατών, των δημοκρατών και των πατριωτών.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο απελευθερωτικός αντάρτικος αγώνας ενάντια στην φασιστική χούντα, είναι μια πολιτική εφόδου  της λαϊκής πάλης. Στην εποχή του ιμπεριαλισμού η πραγματική δημοκρατία, η δημοκρατία για τον λαό, είναι δυνατή και θα επιτευχθεί με την Λαϊκή Δημοκρατική Επανάσταση κάτω από την ηγεσία του προλεταριάτου πάλη για την λαϊκή δημοκρατική επανάσταση, τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό είναι η μοναδική  κατεύθυνση για την απελευθέρωση των καταπιεσμένων.

Οργάνωση και αγώνας ενάντια στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης της φασιστικής δικτατορίας και την απόπειρα πραξικοπήματος!
Στις γραμμές της λαϊκής δημοκρατικής εξουσίας ενάντια στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης!
Κάτω η φασιστική δικτατορία!
Θάνατος στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, την φεουδαρχία και κάθε είδους αντίδραση!
Θα γκρεμίσουμε το κράτος της κομπραδόρικης αστικής τάξης και θα χτίσουμε την λαϊκή εξουσία!
Ζήτω ο λαϊκός πόλεμος!
Ζήτω το κόμμα μας TKP/ML,  ο TİKKO, και η TMLGB!

21 Ιούλη 2016

Κεντρική επιτροπή του TKP/ML

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com