...................

22 Ιουλ 2016

Τι πρέπει να κάνουμε!! Οι ευκαιρίες είναι μπροστά μας!! Η μάχη από μας εξαρτάται αν θα ξεκινήσει!!

Το κείμενο μου αυτό δεν αναφέρεται και δεν αφορά τους παρωχημένους, τους παροπλισμένους, τους κάποτε, και τους δήθεν επαναστάτες, τους αδόλεσχους (ακατάσχετη λογοδιάρροια) που παρουσιάζονται ως λόγιοι, και κομπάζουν με αλαζονεία και χυδαιότητα ως δήθεν κάτοχοι κάποιας δικής τους σοφίας(έξω από την ιστορία και τη ζωή), τους αυτοαποκαλούμενους σοφίζοντες ή και σοφιστές, αλλά αυτούς που βρίσκονται και κυρίως αυτούς που θα βρεθούν κάποια στιγμή στην πάλη της ζωής για τα δικαιώματα τους, που θα πάρουν θέση στη γραμμή εκκίνησης, και δεν θα κρύβονται στους ίσκιους.
Δεν θα στηρίζουν ιδεολογικά, ολέθριους σύγχρονους πολιτικούς, δεν θα είναι συνένοχοι με τα τερτίπια τους, και δεν θα τους ανέχονται να καθορίζουν με το ψέμα και την απάτη τη ζωή τους.
Ο καθένας μας κατέχει μια τεράστια δύναμη για να καθορίσει τα γεγονότα!!
Μπροστά μας έχουμε την προοπτική να φέρουμε ένα άλλο καθεστώς 1000 φορές πιο όμορφο και πιο δίκαιο!!
Δεν πρέπει να υπάρχει πλέον το καθόμαστε πίσω και φοβόμαστε να καταπιαστούμε και ν’ αντιμετωπίσουμε τα πολιτικά ζητήματα.
Τι σε κρατάει εσένα πίσω άνθρωπε της εργασίας;
Γιατί δεν αντιδράς στην εξαθλίωση;
Στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σου;
Στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής σου;
Στην βία;
Στην ανασφάλεια της εργασίας και της ίδια σου ζωής;
Στην φτώχια;
Στα αντιδραστικά νομοσχέδια και σχέδια της αστικής τάξης και των κολαούζων τους;
Στις επιθέσεις του συστήματος που τις πληρώνεις με τον πιο βάρβαρο τρόπο;
Στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που κινδυνεύεις πραγματικά να γίνεις κρέας στα κανόνια τους;
Η κυρίαρχη αστική τάξη που είναι στην εξουσία και το ξέρεις ότι όλα αυτά στα φορτώνει στην καμπούρα σου.
Στις μέρες που έρχονται πρέπει να ενωθούμε και να αγωνισθούμε.
Πρέπει να βγούμε μπροστά και ν’ αναλάβουμε την ευθύνη.
Δεν μπορούμε ν’ ανησυχούμε μήπως χάσουμε την αποδοχή ή για το ποιος θα μας κοιτάει σαν τρελούς.
Χρειάζεται οι φωνές μας ν’ ακουστούν.
Οφείλουμε να παλέψουμε με προοπτική και στόχο την αλλαγή με Επαναστατική ανατροπή.
Πρέπει να το θέλουμε.
Η ΩΡΑ μπορεί να είναι αυτή. Να αναλάβουμε την ευθύνη.
Να δράσουμε, παλέψουμε, αγωνιστούμε για κοινωνική ΑΛΛΑΓΗ.
Να παλέψουμε ώστε οι αγώνες μας στο σύνολο τους να έχουν ταξικούς στόχους όπως τα πολιτικά μας δικαιώματα, καθώς και τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στην τροφή, το δικαίωμα στην κατοικία, την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το δικαίωμα συμμετοχής στον πολιτισμό, (πέρα από ρεφορμιστικές σκέψεις και μεταβατικά προγράμματα μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού) και που οι αγώνες μας δεν θα είναι τίποτε άλλο από την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος της υποδούλωσης των ανθρώπων της δουλειάς, για μία άλλη κοινωνία ΑΤΑΞΙΚΗ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, όπου θα πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και που θα συμβάλει στην απελευθέρωση, ανεξαρτησία, ευτυχία του Λαού για μια καλύτερη ζωή απαλλαγμένη από τους δυνάστες του!!
Απαιτείται και επείγει να συγκροτήσουμε το δικό μας αγώνα, το δικό μας κίνημα, για την ανάπτυξη ενός πλατιού Μετώπου Πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την καπιταλιστική εξαθλίωση και βαρβαρότητα.
Πρέπει ο καθένας μας με τον τρόπο του έτσι ή αλλιώς να συμβάλει στην απελευθέρωση, ανεξαρτησία, ευτυχία, του Λαού για μια καλύτερη ζωή απαλλαγμένη από τους δυνάστες του!!!
Και όσο πρέπει να μας αφορά, το πολιτικό πρόταγμα που θα μας έρχεται στο νου στην τωρινή κατάσταση της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης είναι όλοι στους δρόμους με προοπτική την κοινωνική αλλαγή!!
Γιατί έτσι μόνο θα γίνουμε αφέντες της ζωής μας!!.
Οι καιροί είναι αυτοί που είναι, με δυσκολίες, και θέλει αρκετό δρόμο ακόμα με αρκετή δουλειά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε για να μικρύνει ο δρόμος και να φτάσει αυτή η ώρα έστω και αν δεν είμαστε εμείς την ώρα εκείνη στη ζωή.
Ο άνθρωπος που αγωνίζεται παύει να είναι έρμαιο των περιστάσεων των αστάθμητων και μοιραίων παραγόντων και η γνώση και η ιστορική- ιδεολογική του ανάλυση συμβάλλει στην εξουδετέρωση υποκειμενικών περιορισμών όχι μόνο σε θεωρητικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.
Η γνώση του κοινωνικού ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕΝΟ τοπίου τον βοηθάει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις δυσκολίες, να ξεπερνάει τα εμπόδια, να ανοίγει νέους δρόμους και νέους ορίζοντες εκεί όπου από άγνοια βλέπει αδιέξοδα.
Τότε και μόνο τότε θα μπορεί να αναπτύσσει τον ορθό λόγο, να καλλιεργεί τις πνευματικές δυνατότητες και υποβάλλοντας στη δοκιμασία της κριτικής κάθε πληροφορία, να απαλλάξει το πνεύμα του από τις κατασκευασμένες από άλλους δεσμεύσεις του, και προκαταλήψεις.
Δεν υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος να αποσοβήσει και να ανατρέψει προς όφελος του ο άνθρωπος τους κινδύνους που συνεπάγεται η έντεχνη προσπάθεια χειραγώγησης και υποδούλωσής του από την κυρίαρχη τάξη, παρά μόνο από την πλήρη και σε βάθος γνώση των αιτιών, των κινήτρων, των σκοπιμοτήτων και των προθέσεων που κρύβονται πίσω από κάθε ενέργεια της κυρίαρχης τάξης, εφόσον κατανοεί και προσδιορίζει τη θέση του στη μεταβαλλόμενη που είναι πάντοτε σε κίνηση πραγματικότητα της ζωής.
Έτσι, διατηρώντας αναπαλλοτρίωτο το δικαίωμα της ελεύθερης κρίσης και βούλησης, μπορεί να διαμορφώνει τη ζωή του σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες και επιθυμίες που βέβαια θα βρίσκονται μέσα στα πλαίσια για το καλό του συνόλου του λαού που δεν είναι άλλο από την Ελευθερία, Ευτυχία, και ανεξαρτησία του χωρίς δεσμώτες, και να περιορίζει την έκταση των επιπτώσεων της αλλοτρίωσης που επικρατεί στην εποχή μας.
Ο καθένας όμως όπου κι 'αν βρίσκεται ότι κι' αν κάνει δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είχε και έχει ευθύνες γι' αυτά που ήρθαν και γι' αυτά τα χειρότερα που θα ‘ρθουν.
Λουκάς Σαγιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com