...................

5 Ιουλ 2016

κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Ξάνθη

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
Σε μια νέα σοβαρή πρόκληση για την πόλη της Ξάνθης ετοιμάζονται να προβούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Έχουν ανακοινώσει νέα φασιστομάζωξη την Παρασκευή 8 Ιουλίου σε ξενοδοχείο της πόλης, με την παρουσία ηχηρών στελεχών τους (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Καρακώστας), για το «πομακικό ζήτημα» και την προσπάθεια δημιουργίας αγροτοκτηνοτροφικού σωματείου.
Η παραπάνω πρόκληση αποτελεί συνέχεια της προ δύο μηνών προσπάθειάς τους να πραγματοποιήσουν εκδήλωση σε χωριό της μειονότητας, την οποία υλοποίησαν στα κρυφά αλλάζοντας την ημερομηνία που είχαν ανακοινώσει, με μεταφερόμενους μπράβους και ελάχιστους κατοίκους της περιοχής. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν πραγματοποίησαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους της μειονότητας, οι ίδιοι που είναι υπεύθυνοι και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης, όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση, η ανεργία και η ανασφάλεια, η συστηματική καλλιέργεια ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων, συνεχίζουν και εντείνονται, βρίσκει χώρο και θεριεύει το φασιστικό έκτρωμα. Είναι οι πολιτικές της τρομοκρατίας, της καταστολής και της έντασης της φασιστικοποίησης που προωθούνται ακατάπαυστα και από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίες σε συνδυασμό με τη γενικευμένη απογοήτευση των λαϊκών μαζών, ανοίγουν το δρόμο για να απλωθεί το φασιστικό-ρατσιστικό δηλητήριο.
Ποια σχέση μπορεί να έχει το ρατσιστικό μίσος που χύνει αυτή η ναζιστική οργάνωση ενάντια σε κάθε κοινωνική ομάδα με διαφορετική καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία κλπ, με την απαίτηση της μειονότητας για αυτοπροσδιορισμό και για υπεράσπιση των θρησκευτικών, μορφωτικών κλπ δικαιωμάτων της; Ποια σχέση μπορεί να έχει η δολοφονική μανία τους ενάντια στους μετανάστες και σε αγωνιστές εργάτες, αλλά και η υποταγή τους στους εργοδότες και τους ιμπεριαλιστές ΕΕ-ΔΝΤ, με τις αγωνίες και τους πόθους των εργαζομένων και της νεολαίας της μειονότητας, που ζει στην ανεργία, ή αναγκάζεται να ξενιτευτεί στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης; Ποια σχέση μπορεί να έχει η παραπάνω στάση τους με τα τεράστια προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της υπαίθρου, οι οποίοι τσακίζονται βάναυσα από τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ και σέρνονται μαζικά στην ανεργία και την εξαθλίωση;
Ο στόχος των φασιστών της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρος. Μέσα από τα κηρύγματα μίσους και ρατσισμού θέλουν να τρομοκρατήσουν και να διασπάσουν το λαό και τη νεολαία. Είτε με καλυμμένο το πρόσωπο, είτε με γραβάτα, θέλουν να σταθούν στο πλάι των κυρίαρχων και να προωθήσουν τις πιο σκοταδιστικές, αντιδραστικές, και ηττοπαθείς αντιλήψεις. Ο φασισμός ήταν, είναι και θα είναι το μακρύ χέρι αυτού του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, ο καλύτερος φίλος των εργοδοτών στους χώρους εργασίας, το ρόπαλο της τρομοκρατίας για όσους αντιστέκονται.
Μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που τσακίζει κάθε δημοκρατικό, εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για το τσάκισμα του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, 6:30ΜΜ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com