...................

5 Ιουλ 2016

Χανιά: η Ταξική Πορεία για τους οικοδόμους

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Συνάδελφοι οικοδόμοι,
Η κατάσταση που ζουν όσοι ακόμη δουλεύουν στον κλάδο μας, αλλά και συνολικότερα η εργατική τάξη και οι πλατιές λαϊκές μάζες στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο.
Βιώνουμε με τον πιο ωμό τρόπο τις συνέπειες της βαθειάς κρίσης του ιμπεριαλιστικού καπιταλιστικού συστήματος. Της ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις της εργατικής τάξης από τη μεριά του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου, που εκμεταλλευόμενο τη διάλυση του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος επιδιώκει να ισοπεδώσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων.
Θέλει τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι, αναλώσιμους, να αποδέχονται τη μια μετά την άλλη υποχώρηση αδιαμαρτύρητα. Να θεωρηθεί, ότι είναι κάτι σαν φυσικό φαινόμενο εκατομμύρια άνθρωποι να ζουν στην ανεργία και την εξαθλίωση, την ίδια ώρα που μια χούφτα παράσιτα έχουν συσσωρεύσει στα χέρια τους αμύθητο πλούτο. Να απαγορευτεί ακόμη και με νόμο η δυνατότητα του εργαζόμενου να αντιστέκεται, να υπερασπίζεται τη ζωή και το δίκιο του. Εκεί αποβλέπουν τα σχέδια της κυβέρνησης, που δρομολογεί μέτρα για περιορισμό στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Να αφεθεί ελεύθερο το πεδίο στο κεφάλαιο να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους και να τους πετά στην ανεργία, όταν δεν τους χρειάζεται. Να ξεχαστεί οριστικά κάθε τι που θυμίζει κοινωνικές παροχές, ασφάλεια, σύνταξη, περίθαλψη. Αυτή την πολιτική υπηρετούν όλα τα κόμματα του συστήματος . Αυτή είναι και η απαίτηση των αρπαχτικών του ξένου κεφάλαιου και της Ε.Ε.
Σ’ αυτό το δρόμο που μας στρώνουν δεν υπάρχει επιστροφή, παρά τα παραμύθια που μας πουλούν περί γρήγορης ανάπτυξης και ξεπέρασμα της κρίσης. Το κεφάλαιο είναι αχόρταγο και ουδόλως ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα τα δικά μας, γι αυτό και θα συνεχίσει να απαιτεί υποταγή και ισοπέδωση.
Η ιμπεριαλιστική μηχανή θα συνεχίσει να αλέθει αθώα κορμιά και να ισοπεδώνει χώρες χωρίς κανένα οίκτο για τα θύματα του προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα του.
Αν λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα, αν αυτό είναι το μέλλον που περιμένει εμάς και τα παιδιά μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε τις εξελίξεις.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπιστευτούμε τις κυβερνητικές φλυαρίες.
Έχουμε κάθε λόγο να οργανώσουμε τον αγώνα και να βγούμε στους δρόμους και να αγωνιστούμε ενάντια στα νέα μέτρα και στα προηγούμενα που μας έχουν φέρει σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Αυτό το μήνυμα μας στέλνουν ο λαός και οι εργαζόμενοι από τη Γαλλία και το Βέλγιο, που για μήνες τώρα βρίσκονται στους δρόμους κόντρα στην τρομοκρατία, την απαγόρευση και την καταστολή.
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ:
Ενάντια στα μεροκάματα και τους μισθούς πείνας.
Για συντάξεις που θα μας επιτρέπουν να ζούμε σαν άνθρωποι και όχι συντάξεις πείνας που θα μας αναγκάζουν να ψάχνουμε το μεροκάματο να είμαστε όρθιοι στα βαθιά γεράματα.
Ενάντια στην περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και των απολύσεων.
Αυτόν τον αγώνα δεν θέλει και δεν μπορεί να τον οργανώσει η ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ. Δεν μπορούμε όμως να τον εμπιστευτούμε ούτε στις δυνάμεις της ομοσπονδίας οικοδόμων και του ΠΑΜΕ που δεν τους ενδιαφέρει η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, αλλά μόνο η ενίσχυση του κομματικού τους φορέα.
Η εργατική τάξη χρειάζεται αγώνες με ταξικό προσανατολισμό που θάχουν σαν στόχο τη σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του συστήματος και τη νίκη και όχι αγώνες για τη φωτογραφία.
Αυτή την υπόθεση θέλει να υπηρετήσει η Ταξική Πορεία.
Ενισχύστε-Στηρίξτε την


 Χανιά,5-07-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com