...................

14 Ιουλ 2016

Συνεχίζεται η δίκη των αγωνιστών της ΑΤΙΚ στη Γερμανία

Η επαναστατική αντίσταση δεν είναι διαπραγματεύσιμη
Να απελευθερωθούν - τώρα αμέσως


Δεν είναι μόνο η Ουκρανία, η Πολωνία και οι άλλες χώρες του πρώην (αν)ύπαρκτου σοσιαλισμού όπου διώκονται οι κομμουνιστικές και επαναστατικές ιδέες και οι αγωνιστές φορείς τους. Είναι και η ιμπεριαλιστική Γερμανία, στο πλαίσιο της ρότας φασιστικοποίησης της κυρίαρχης πολιτικής, όπως συμβαίνει βέβαια και στη δήθεν δημοκρατική Ε.Ε. Δέκα αγωνιστές της ΑΤΙΚ, της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη, σύρθηκαν στα δικαστήρια του Μονάχου σιδεροδέσμιοι, βασανισμένοι αλλά περήφανοι, για να δικαστούν για «τρομοκρατική δράση» λόγω της συμμετοχής τους στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.
Όπως αναφέρουν τα έντυπα της ΑΤΙΚ, η δίκη των κρατούμενων αγωνιστών της ΑΤΙΚ, με την κατηγορία της ένταξης και της καθοδήγησης του TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό), που ξεκίνησε στις 17 Ιούνη, συνεχίζεται με την παρουσία αντιπροσωπείας αλληλεγγύης βουλευτών, δικηγόρων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, αλλά και εκατοντάδων αλληλέγγυων, εντός και εκτός του δικαστηρίου, που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα, ενώ καλύπτονταν απ’ τα ΜΜΕ.
Οι εισαγγελείς και οι δικαστές του δικαστηρίου του Μονάχου «τα έχουν χάσει»! Έχουν να δικάσουν με την κατηγορία του «τρομοκράτη» δέκα επαναστάτες οι οποίοι με σηκωμένη τη γροθιά και κάτω απ’ τον ήχο των συνθημάτων δηλώνουν: «Δεν αναγνωρίζουμε το δικαστήριό σας»! Και συγκλονίζουν το ακροατήριο.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Dr. Dauster ενοχλήθηκε απ’ τα συνθήματα και την αλληλεγγύη στους δικαζόμενους αγωνιστές. Πριν μπουν οι αντιπροσωπείες στην αίθουσα απείλησε ότι αν ξανακουστούν συνθήματα η δίκη θα γίνει χωρίς ακροατήριο. Η στάση του δικαστή ήταν η στάση της αντίπαλης τάξης: «Εδώ εγώ είμαι εξουσία... και μου τη χαλάτε». Αλλά ξέχασε ότι απέναντί τους έχουν τους συντρόφους και φίλους των επαναστατών κομμουνιστών που με τους αποφασιστικούς τους αγώνες εκπροσωπούν πολιτικά, με «ψυχή και σώμα», το προλεταριάτο και τους καταπιεσμένους εργαζόμενους.
Διαβάστηκε το κατηγορητήριο, με πολλά μεταφραστικά λάθη και ελλείψεις, λόγω ανεπάρκειας των διερμηνέων. Οι δικηγόροι κατέθεσαν τις αντιρρήσεις τους στο δικαστήριο λέγοντας ότι η ανεπαρκής γνώση της γλώσσας δημιουργεί προβλήματα σ’ όλη τη διάρκεια της δίκης και πως είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος του διερμηνέα στην υπεράσπιση.
Η δίωξη αυτή δεν είναι «τυχαία». Στρέφεται ενάντια στους ίδιους τους λαούς, στους αγώνες, τους οποίους οι λαοί επιδιώκεται ν΄ αποτραπούν να ξεδιπλώσουν. Στρέφεται ενάντια στην προοπτική της εργατικής τάξης και των λαών, στις κομμουνιστικές και επαναστατικές ιδέες. Το κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους αγωνιστές της ATIK συνεχίζεται. Η σημασία του κινήματος αυτού είναι πολύ μεγάλη, όχι μόνο για να πετύχει την αθώωση και την απελευθέρωση των συγκεκριμένων αγωνιστών, αλλά και για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα, τους αγώνες, την προοπτική των ίδιων των λαών ενάντια στα σχέδια των καταπιεστών και εκμεταλλευτών τους.
Στη χώρα μας διακινείται κείμενο υπογραφών (που παρατίθεται στη συνέχεια) ενώ παρεμβάσεις με έντυπο υλικό, πανό και το κείμενο υπογραφών πραγματοποιήθηκαν στα αντιρατσιστικά φεστιβάλ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση για την ΑΤΙΚ, την Παρασκευή 1/7.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΙΚ
Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους 10 αγωνιστές της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη (ATIK) που δικάζονται στο ανώτατο δικαστήριο του Μονάχου στη Γερμανία, με ανυπόστατες κατηγορίες. Οι αγωνιστές αυτοί (Müslüm Elma, Haydar Bern, Mehmet Yeşilçalı, Erhan Aktürk, Deniz Pektaş, Sami Solmaz, Musa Demir, D. Banu Büyükvaci, Sinan Aydın και Seyit Ali Uğur) σύρθηκαν στα δικαστήρια λόγω της πολιτικής, συνδικαλιστικής και αγωνιστικής τους δράσης. Το κατηγορητήριο -που στήθηκε με στοιχεία των τουρκικών φασιστικών αρχών- είναι πως οι δέκα αγωνιστές είναι μέλη της παράνομης στην Τουρκία οργάνωσης Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (μαρξιστικό-λενινιστικό) (TKP/ML). Η κατηγορία βασίζεται στο άρθρο 129 a-b του γερμανικού ποινικού κώδικα (προσθήκη του 2012) που αφορά τη σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό. Για το τουρκικό φασιστικό κράτος βέβαια κάθε πολιτική οργάνωση που αγωνίζεται για τα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα θεωρείται «τρομοκρατική». Η δίκη αυτή δείχνει για πολλοστή φορά την ψευδεπίγραφη δημοκρατία της Γερμανίας και συνολικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που στοχοποιούν και ποινικοποιούν αγωνιστές, εργάτες και εργαζόμενους, πολιτικούς πρόσφυγες, κομμουνιστές και επαναστάτες. Μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους ίδιους τους λαούς, οι οποίοι μπαίνουν στο στόχαστρο μιας φασίζουσας πολιτικής. Γι’ αυτό και η αλληλεγγύη στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους αγωνιστές αλλά και συνολικότερα την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών, των εργαζόμενων και όλων όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται.

Καταδικάζουμε τη φασιστική δίωξη ΕΕ-Τουρκίας σε βάρος των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ!
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να ελευθερωθούν άμεσα οι κρατούμενοι αγωνιστές!

Ιούλης 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com