...................

5 Ιουλ 2016

Για το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΤΕ

Συνεχίζονται εκ μέρους της τράπεζας οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο τηλεφωνικό κέντρο του Μοσχάτου, για τους συναδέλφους που εργάζονται μέσω εταιρειών. Στις απολύσεις του Οκτωβρίου, προστέθηκε άλλη μία πρόσφατα για ένα συνάδελφο. Η πίεση για στόχους και για να εισπράξουν από τους πελάτες με οποιοδήποτε τρόπο, είναι καθημερινή. Με μισθούς πείνας, συμβάσεις 1-2 μηνών, ελαστικό ωράριο κλπ, εκατοντάδες συνάδελφοί μας εργάζονται σε συνθήκες σύγχρονης γαλέρας. Κάποια στελέχη της τράπεζας συμπεριφέρονται εξαιρετικά άσχημα, όπως έχουμε καταγγείλει κι εμείς πρόσφατα.
Ο ΣΥΔΑΠΤΤ (Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού τραπεζικού τομέα) αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του : «Για πόσο καιρό ακόμα η εταιρεία θα κρύβεται πίσω από το Διευθυντικό δικαίωμα αλλά κυρίως οι κ.κ. Διευθυντές της Εθνικής Τράπεζας θα κρύβονται πίσω από τις δήθεν εργολαβίες για να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν».  «Η εργοδοτική τρομοκρατία ξεπερνάει κάθε προηγούμενο – πχ «όποιος συνδικαλιστεί και γραφτεί σε Σύλλογο απολύεται», τους κλειδώνουν τα κινητά στα ντουλάπια (!), μέχρι και απαγόρευση συνδικαλιστών στο χώρο του τηλεφωνικού κέντρου έχουν επιβάλει, συνθήκες που έχουμε καταγγείλει  ως Πρόταση Προοπτικής. «Ο κατάλογος είναι μακρύς: από την κακή συμπεριφορά με προσβολή της αξιοπρέπειας και υποτιμητικά σχόλια, την αστυνόμευση των εργαζομένων και την ελλιπή εκπαίδευση μέχρι τη αδιαφάνεια στον τρόπο χειρισμού και στην ενημέρωση των πελατών της Τράπεζας. », συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΔΑΠΤΤ.
Η ενοικιαζόμενη εργασία, το σύγχρονο δουλεμπόριο, είναι μια από τις χειρότερες μορφές εργασιακών σχέσεων, πάντα με την ευλογία και τις οδηγίες της ΕΕ. Πάνω από 1300 συνάδελφοι εργάζονται με αυτό το καθεστώς σε πολλά κτήρια και διευθύνσεις στην ΕΤΕ, κάποιοι έως και 18 χρόνια! Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να είμαστε στον ίδιο σύλλογο, στον ίδιο κανονισμό, στις ίδιες συλλογικές συμβάσεις με τους συναδέλφους, για να σταματήσουν οι προσλήψεις με αυτή τη μορφή και να εξαλειφθεί εντελώς αυτή η δουλεμπορική μορφή εργασίας.

http://protasiprooptikis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com