22 Ιουλ 2016

Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων του Μαρινόπουλου

24ωρη απεργία έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Στη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου αντιμετώπισαν την ίδια κατάσταση που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι του τόπου και ιδιαίτερα αυτοί που οι επιχειρήσεις τους κλείνουν και κινητοποιούνται διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά από τη μια αλλά και όλα όσα τους χρωστούν οι εργοδότες από την άλλη. Το μόνιμο μοτίβο αυτής της κυβέρνησης: "θέλουμε αλλά δεν μπορούμε", "δεν μας αφήνουν", "εσείς τι προτείνετε(!!!)" και τα γνωστά. Το ποιοι δεν τους αφήνουν να... μπορέσουν είναι τόσο γνωστό όσο και το ότι οι κυβερνητικοί υπάλληλοι των πρώτων δεν θέλουν. Αν θέλανε θα επιλέγανε τη κόντρα στηριζόμενοι στο λαό.
Στους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου, όπως και σε όλους μας, αυτό που απομένει είναι ο δρόμος του αγώνα. Ενός δύσκολου και επίπονου αγώνα στον οποίο μόνο σύμμαχο μπορούν και θα έχουν τον εργαζόμενο λαό αυτού του τόπου. Να μην περιμένουν τίποτ' άλλο από κανένα "σωτήρα" γιατί οι σωτήρες τελικά διαλέγουν το αντίπαλο στρατόπεδο και γίνονται πιο φανατικοί από τους προκατόχους τους.
Το κλίμα είναι βαρύ ανάμεσα στους εργαζόμενους. Κάτι που το διαπιστώνουμε όλοι μας όσοι συμμετέχουμε σε εξορμήσεις και παρεμβάσεις στήριξής τους στα καταστήματα. Όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν τελικά ότι κάτι πρέπει να κάνουν, έτσι λέχθηκε και στη συγκέντρωση όπου η απόφαση όσων συμμετείχαν να συνεχίσουν ήταν διάχυτη. Ο δρόμος είναι μακρύς και χρειάζονται την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: