....................................................

7 Ιουλ 2016

Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Σάμο

Στο Πανεπιστήμιο Καρλοβασίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ). Από την πλευρά της οργάνωσης ο σ. Ν. Παπαβασιλείου έκανε μια εκτεταμένη εισήγηση στην οποία ανέδειξε αρκετές πλευρές των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Μ. Βρεττανία, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και το βάθεμα της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού.
Παρ' όλο που η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν περιορισμένη, έγινε πλούσια συζήτηση και αναδείχτηκαν αρκετοί προβληματισμοί σχετικά με το μέλλον της ΕΕ, την έκταση και το βάθος των αντιθέσεων και το ρόλο των δημοψηφισμάτων. Από τη συζήτηση έγινε σαφές ότι ο δρόμος του λαού έχει σαν προϋπόθεση τη χειραφέτησή του από τις δυνάμεις του συστήματος, την οργάνωση της πάλης του σε αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική και αντισυνδιαχειριστική κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com