....................................................

1 Ιουλ 2016

Η ΕΡΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΤΩΧΕΥΣΗ" ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ -ΜΕ ΤΗΝ «ΠΤΩΧΕΥΣΗ»- ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
  • ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» Α.Ε
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.
Η εταιρία «Μαρινόπουλος» Α.Ε , έχοντας την απόλυτη στήριξη της δήθεν «αριστερής» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδιώκει- με την ένταξή της στις διαδικασίες του πτωχευτικού κώδικα-να ξεφορτωθεί χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων και να οδηγήσει στην απόλυση, ανεργία και εξαθλίωση 13.000 εργαζομένους στην αλυσίδα των επιχειρήσεων αυτού του ομίλου.
Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος Α.Ε», ενώ εργάζονται σε συνθήκες μεροκάματου του τρόμου, λόγω των συνεχών μειώσεων των αποδοχών τους , της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους , της εργοδοτικής τρομοκρατίας κλπ, τώρα –εν όψει της διαδικασίας πτώχευσης - αντιμετωπίζουν και την απειλή της απόλυσης, στο βωμό της σωτηρίας των κερδών της επιχείρησης, σε συνθήκες στυγνού οικονομικού ανταγωνισμού των στο τοπίο της καπιταλιστικής κρίσης.
Είναι προφανές ότι σε αυτή τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική στέκεται συμπαραστάτης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει, σε αγαστή συνεργασία με τη συμβιβασμένη γραφειοκρατική ηγεσία , να ..καθησυχάσει τους εργαζόμενους, ώστε ο σφαγιασμός των εργασιακών τους δικαιωμάτων να έχει την παθητική αποδοχή και συναίνεσή τους.
Η αντεργατική πολιτική της «για δεύτερη φορά κυβέρνησης της αριστεράς» και η υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία του επιχειρησιακού σωματείου, πρέπει να συναντήσουν την ΕΝΩΤΙΚΗ-ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ «ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ» ΠΟΥ ΕΝΤΑΦΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.
-ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
-ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ –ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ –ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com