16 Ιουλ 2016

Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Λάρισα

Παρά τις δυσκολίες των ημερών – κατακαλόκαιρο, εν μέσω καύσωνα και με κινηματική άπνοια – πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιούλη στη Λάρισα η προγραμματισμένη εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ). Η εισήγηση περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, αναδεικνύοντας την επίθεση του συστήματος σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαών, την όξυνση των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι λαοί και ο λαός μας από την βαρβαρότητα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο BREXIT και στο πως στέκεται η αριστερά «μας». Αναφορά έγινε και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σαν τον «δικό μας» φορέα της επίθεσης, η οποία υλοποιεί κατά γράμμα και με ιδιαίτερη επιτυχία τις μνημονιακές απαιτήσεις των δανειστών-ιμπεριαλιστών, εκποιεί τη χώρα παραχωρώντας φιλέτα του δημοσίου στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, φτωχοποιεί το λαό και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους.
Μια κυβέρνηση υποτελής στους ιμπεριαλιστές που εμπλέκει τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, συσσωρεύοντας τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση κυρίως για το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ(μ-λ) για το λαό, το «δικό μας» δρόμο της αντίστασης-διεκδίκησης-αναμέτρησης. Δρόμος βέβαια μακρύς και δύσκολος που όμως, όσο καταρρέουν οι διάφορες «μεταβατικές» ευκολίες και αυταπάτες, αποδεικνύεται ότι είναι μονόδρομος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: