...................

13 Ιουλ 2016

Χανιά: Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ)

Με τη συμμετοχή δεκάδων νεολαίων και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στην πλατεία της Σπλάντζια στα Χανιά, η εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ). Μια εκδήλωση που είχε σαν στόχο να προβάλλει τις απόψεις της οργάνωσης (σ’ αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη για τους λαούς περίοδο) τόσο σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όσο και με την κατάσταση στη χώρα μας και την κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε επίσης στη λειτουργία και επέκταση των ξένων βάσεων, στη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και στη μόνιμη πλέον χρησιμοποίηση της πόλης, με ότι αυτό συνεπάγεται, σαν τόπο αναψυχής του πληρώματος των αεροπλανοφόρων και των άλλων πολεμικών πλοίων που κατακλύζουν το λιμάνι της Σούδας. Στην αναγκαιότητα ο λαός να πάρει κουράγιο και δύναμη από τους αγώνες των λαών που αντιστέκονται και συνολικότερα από την ιστορία της λαϊκής πάλης και να οργανώσει την αντίσταση και τους αγώνες του ενάντια στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, κόντρα στα αδιέξοδα μονοπάτια που αναζητεί διεξόδους η αριστερά στη χώρα μας με τη λογική της συνδιαχείρισης, των δημοψηφισμάτων και των εκλογικών αυταπατών. Γιατί οι βάσεις, το ΝΑΤΟ, η φτώχεια, η ανεργία και η νέα αντεργατική επίθεση δεν αντιμετωπίζεται με αυταπάτες και δημοψηφίσματα. Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα της κοινής δράσης για το δυνάμωμα των αντιστάσεων του λαού, που πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για όλες τις συλλογικότητες και τους αγωνιστές που αναφέρονται στην αριστερά και το κίνημα. Αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ(μ-λ) θα συνεχίσει να επιδιώκει με όλες του τις δυνάμεις, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες. Μετά την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com