...................

17 Ιουλ 2016

ΑΤΙΚ: «Ο δρόμος για την απελευθέρωση από την φασιστική δικτατορία με την ηγεσία του αντιδραστικού ΑΚΠ δεν είναι τα στρατιωτικά πραξικοπήματα!»

Τις νυχτερινές ώρες της 15ης προς την 16η Ιουλίου, στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, έγινε απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος από τις χουντικές τούρκικες ένοπλες δυνάμεις που το ονόμασαν «Συμβούλιο για την ειρήνη». Ανακοινώθηκε ότι «η χώρα καταλήφθηκε πλήρως από την διοίκηση». Οι γενιές που έζησαν το στρατιωτικό πραξικόπημα της 12 Μάρτη και την στρατιωτική φασιστική χούντα της 12 Σεπτέμβρη ξέρουν: Οι στρατιωτικές φασιστικές χούντες, ακόμη και όταν οφείλονται στις αντιθέσεις των κλικών της άρχουσας τάξης, ουσιαστικά, έχουν στόχο να καταπιέσουν την δημόσια ζωή του λαού και να εξαφανίσουν με ακόμη μεγαλύτερο εκφοβισμό την δημοκρατική και επαναστατική πάλη του λαού για την ελευθερία.
Ο πυρήνας της σημερινής αντιπαράθεσης μεταξύ των μερίδων της αστικής τάξης, αφορά το ποιος θα καθίσει στο τιμόνι του πολιτικού συστήματος και ποιος θα χρησιμοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό στην επίθεση απέναντι στις καταπιεζόμενες τάξεις, στο κουρδικό έθνος και στο σύνολο της κοινωνικής αντιπολίτευσης.
Σήμερα η πολιτική της γενικευμένης επίθεσης και των σφαγών ενάντια στο κουρδικό έθνος, οι επιχειρήσεις επίθεσης και συλλήψεις ενάντια στους αντιφρονούντες δημοκράτες και στον περίγυρο των επαναστατών, διεξάγεται με τα χέρια της τουρκικής κυβέρνησης του ΑΚΠ και είναι φασιστική πολιτική.
Η επικράτηση της κλίκας των στρατιωτικών πραξικοπηματιών που αποκαλούν τους εαυτούς τους «Συμβούλιο για την ειρήνη» υπονοώντας ότι είναι ειρηνικοί, στην πράξη δεν θα σήμαινε τίποτ' άλλο από την βία και την καταπίεση των καταπιεσμένων και εννοείται δεν θα υστερολυσαν σε τίποτε από την φασιστική κυβέρνηση του ΑΚΠ. Η απόπειρα του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος είναι σημαντική για να καταδείξει τις διαστάσεις της σύγκρουσης μεταξύ των κλικών. Οδηγήθηκαν σε ένα φιάσκο στην προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν την οργή του λαού απέναντι στο ΑΚΠ για να βρουν βάση για τον εαυτό τους. Οι καταπιεσμένοι δεν είναι αυτοί που θα συμπληρώσουν τις δυνάμεις τους στην αναμέτρηση ανάμεσα στις αντιδραστικές φασιστικές κλίκες.
Αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος όπως φαίνεται ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης πολιτικής κρίσης στην οποία έχουν μπει οι μερίδες της αστικής τάξης και που θα ανοίξει ακόμη περισσότερες δυνατότητες στην φασιστική πολιτική της καταστολής και του εκφοβισμού. Ωστόσο πρώτη φορά, στην ιστορία της Τουρκίας και την ιστορία των στρατιωτικών πραξικοπημάτων, είδαμε την άρχουσα τάξη να καλεί να βγουν στους δρόμους με το στρατιωτικό πραξικόπημα. Κατ’ αυτή την έννοια τα αποτελέσματα δείχνουν την απειρία. Σ’ αυτόν τον άξονα, όποια θέση και αν πάρουν οι κυρίαρχες τάξεις, είναι προφανές γεγονός ότι η φασιστική δικτατορία με σώμα και ψυχή θα είναι ενάντια στους καταπιεσμένους.
Στην κοινή ανακοίνωση τύπου του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και του Υπουργού δικαιοσύνης και εσωτερικών με την έκφραση «γιορτή της δημοκρατίας» φαίνεται να θέλουν να ξεχαστούν οι επιπτώσεις της καταστροφής των κουρδικών πόλεων, από τις σφαγές και τις συλλήψεις πατριωτικών και επαναστατικών δυνάμεων. Φαίνεται ότι στο επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουν να υποτάξουν τους αντιπολιτευόμενους με την κατηγορία του πραξικοπήματος. Με την εισαγωγή «εγκλήματα κατά του κράτους», λογαριάζουν να εισάγουν και να εφαρμόσουν βαρύτερες κυρώσεις σε όσους οι δημοκράτες και επαναστάτες αγωνίζονται για την ελευθερία.

Εργάτες εργαζόμενοι
Απέναντι σ’ αυτούς που με στρατιωτικό πραξικόπημα ή την εξέγερση του στρατού, καλλιεργούν την προσδοκία να πέσει η φασιστική δικτατορία χωρίς τον αγώνα των εργατών και των εργαζόμενων, πρέπει να παλέψουμε, να υποστηρίξουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα για να δημιουργήσουμε την λαϊκή εξουσία στην θέση αυτών που θα γκρεμίσουμε. Τα στρατιωτικά πραξικοπήματα δεν είναι τίποτε παραπάνω από πολιτική τύφλωση, είναι αδύνατο να καθορίσουν ένα δημοκρατικό περιβάλλον στην Τουρκία, αντίθετα θα επιταχύνουν τις αντιδραστικές πρακτικές, θα αυξήσουν την καταπίεση, θα συνεχίσουν τις σφαγές, θα συνεχίσει η λεηλασία και η κλοπή που δεν την βλέπουν.
Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 7 Ιούνη πραξικοπηματικά, για να είναι ο μόνος κυρίαρχος στην εξουσία το ΑΚΠ και ο Ερντογάν, με όσα κόλπα και παιχνίδια και αν κάνει απέναντι στην απόπειρα πραξικοπήματος, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν ότι υπερασπίζεται την δημοκρατία και ότι είναι δημοκράτης. Δεν πρέπει να ξεχαστεί ότι ακόμη χτες αυτή η φασιστική πλευρά χρησιμοποίησε τα τανκς και τα όπλα του ίδιου στρατού ενάντια σε όλους τους αντιπολιτευόμενους.
Ο δρόμος για την απελευθέρωση από την φασιστική δικτατορία με την ηγεσία του αντιδραστικού ΑΚΠ δεν είναι τα στρατιωτικά πραξικοπήματα! Η οργάνωση των διαφορετικών εθνοτήτων, η ενίσχυση των δημοκρατικών αγώνων στους δρόμους και τις πλατείες μπορεί να φέρει το τέλος αυτών των φασιστικών σχεδίων.

23 συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΤΙΚ

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος17/7/16, 1:18 μ.μ.

  Το Γ.Σ. της ΑΤΙΚ κάλεσε τον τούρκικο λαό-όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα-να βγεί στους δρόμους ενάντια σε όλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος17/7/16, 3:50 μ.μ.

  Πάντως από την παραπάνω ανακοίνωση δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος17/7/16, 10:38 μ.μ.

  Ξεχασα να βαλω ερωτιματικό Το Γ.Σ. της ΑΤΙΚ κάλεσε τον τούρκικο λαό-όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα-να βγεί στους δρόμους ενάντια σε όλους;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος17/7/16, 10:39 μ.μ.

  Ξεχασα να βαλω ερωτιματικό Το Γ.Σ. της ΑΤΙΚ κάλεσε τον τούρκικο λαό-όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα-να βγεί στους δρόμους ενάντια σε όλους;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος19/7/16, 9:31 π.μ.

  Τι όμορφα που αλληλοτρώγονται, τι όμορφα που αλληλοεξευτελίζονται!
  Οτι κάνουν πάντα ενάντια στους λαούς της Τουρκίας το κάνουν τώρα και μεταξύ τους!
  Ενα βάρβαρο καθεστώς με αμέτρητα θύματα, ταρακουνιέται!
  Ας είμαστε αισιόδοξοι το τέλος τους αργά ή γρήγορα θάρθει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com