....................................................

14 Ιουλ 2016

ΧΑΝΙΑ: Εργατικό ατύχημα ή εργοδοτική δολοφονία;

11/07/2016: Άλλος ένας εργάτης νεκρός στην πόλη μας, αυτή την φορά Πακιστανός. Άλλο ένα θύμα της βαρβαρότητας του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Τελικά τα εργατικά ατυχήματα με νεκρούς και σακατεμένους είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Πριν 10 μέρες περίπου, πάλι στα Χανιά, ένας άλλος συναταξιούχος οικοδόμος έπεσε από την σκαλωσιά και τελικά υπέκυψε. Την περασμένη Παρασκευή 8/7 στον οδικό άξονα της Ιωνίας οδού στην περιοχή της Κλόκοβας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας πέντε εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ρεύμα ευτυχώς χωρίς να χάσουν την ζωή τους. Ο κατάλογος των θυμάτων του εργασιακού μεσαίωνα που ζει ο λαός μας δεν έχει τέλος. Ακολουθούμε από κοντά τις εργασιακές συνθήκες και τα θύματα των εργατών στην Κίνα, στην Ινδία και σε μια σειρά άλλες χώρες. Εκεί που υπάρχει και ……..ανάπτυξη και πρέπει να τις έχουμε σαν πρότυπο (όπως λέει και ο πρωθυπουργός), αλλά οι εργάτες που θυσιάζονται δεν έχουν καμία αξία. Δεν συγκινούν καθόλου τους έχοντες.
Αυτό είναι το σύστημα που ζούμε, που η μόνη αξία που το διαπερνά είναι η αξία του ακόμα μεγαλύτερου κέρδους. Επειδή ζούμε σε μια περίοδο που η επίθεση του κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου, απέναντι στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της κλιμακώνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζεται για νέο γύρω επίθεσης (ομαδικές απολύσεις, απαγόρευση απεργιών, συνδικαλιστικές ελευθερίες, λοκ άουτ κτλ) δεν χωράνε κλαψουρίσματα για το κακό που μας βρήκε. Δεν χωράνε εκκλήσεις στην εργοδοσία για να μας εγγυηθεί ότι θα γυρνάμε σώοι και αβλαβείς πίσω στην οικογένειά μας μετά την δουλειά μας. Δεν χωράνε καλέσματα στο κράτος και στην κυβέρνηση να στελεχώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στους χώρους δουλειάς. Δεν περιμένουμε να μας δικαιώσουν τα δικαστήρια που υποτίθεται διερευνούν τις αιτίες των εργατικών ατυχημάτων.
Απαιτείται να πάρουμε τις τύχες και την ζωή μας στα χέρια μας. Μέσα από τον αγώνα μας, μέσα από την μαζική αντίστασή μας να βάλουμε φρένο στην εργασιακή λαίλαπα που ισοπεδώνει τα δικαιώματά μας και μας αναγκάζει να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας. Να μην περιμένουμε τίποτα πια απ’ αυτούς που έχουν μετατρέψει τα συνδικάτα σε φερέφωνα της εργοδοσίας ή τα χρησιμοποιούν σαν σφραγίδες στα κομματικά τους παιχνίδια.
Απαιτείται να οργανώσουμε την πάλη μας, να συγκροτήσουμε ένα κίνημα με ταξικό προσανατολισμό που θα διεκδικεί και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Χανιά 13/07/2016

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com