11 Ιουλ 2016

Χανιά: Εκλογές στο συνδικάτο Οικοδόμων

Στις 5, 6, 7 Ιούλη έγιναν εκλογές στο συνδικάτο οικοδόμων στα Χανιά. Ένα συνδικάτο το οποίο υπάρχει μόνο σαν όνομα και είναι ανύπαρκτο χρόνια τώρα σαν εργαλείο συσπείρωσης και δράσης των οικοδόμων ενάντια στην πολιτική της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Η οικονομική κρίση έχει αποψιλώσει το χώρο των κατασκευών, όπου μεγάλος αριθμός των εργαζομένων τις τελευταίες δεκαετίες ήταν μετανάστες και οι εναπομείναντες οικοδόμοι δουλεύουν σήμερα σε καθεστώς γαλέρας, οι περισσότεροι ανασφάλιστοι.
Το συνδικάτο που ελέγχεται από την Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) έχει καταργήσει κάθε συλλογική διαδικασία, γενικές συνελεύσεις, απολογισμό δράσης, κινητοποιήσεις. Η ταμπέλα του όμως είναι χρήσιμη σε κάθε εκδήλωση που αποφασίζει το ΠΑΜΕ και ο κομματικός του φορέας.
Οι φετινές εκλογές έγιναν μετά την τροποποίηση του καταστατικού (Δ.Σ. με 7 έδρες αντί για 11 και δυνατότητα εγγραφής νέων μελών από μια σειρά άλλα επαγγέλματα), προφανώς γιατί δεν θέλουν να χάσουν την ταμπέλα και ήθελαν να βγάλουν περισσότερους αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Παρά την κινητοποίηση του κομματικού τους μηχανισμού παρά τις διάφορες μικροκομπίνες που έκαναν (ψήφισαν κάποιοι που ήταν μέλη και άλλων σωματείων) δεν κατάφεραν να πετύχουν μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων.
Ψήφισαν 160
Έγκυρα 153
Ταξική Ενότητα : 131, 6 έδρες στο Δ.Σ. - 5 αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο.
Ταξική Πορεία 22, 1 έδρα στο Δ.Σ.
Αυτό που απαιτείται σήμερα, που η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους κλιμακώνεται, είναι το δυνάμωμα των αντιστάσεων, η ταξική ανασυγκρότηση του εργατοσυνδικαλιστικού κινήματος και σ’ αυτό οφείλουν να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις οι συλλογικότητες και οι αγωνιστές που πιστεύουν σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: