21 Ιουλ 2016

Εργαζόμενοι Μαρινόπουλου: 24ωρη απεργία τη Παρασκευή 22/7

Κοινός τόπος όλων των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου στο Περιστέρι, όπου πραγματοποίησε εξορμήσεις η Ταξική Πορεία, ήταν η απογοήτευση. Ούτε οι αυταπάτες, περί αγοράς της αλυσίδας από τον Σκλαβενίτη ή κυβερνητικής παρέμβασης, που σπέρνει το σωματείο που έχει την έδρα του στην Αθήνα πλέον δε συγκινούν τους εργαζόμενους οι οποίοι απ’ ότι φαίνεται το έχουν πάρει απόφαση ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Μέρα Σαββάτου, σε ώρα που σε άλλες εποχές τα καταστήματα θα ήταν γεμάτα από κόσμο, η πελάτες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα και ακόμη λιγότεροι οι εργαζόμενοι. Το κλίμα βαρύ αλλά παρ’ όλα αυτά, και παρά την άρνηση που τους δημιουργείται από τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, έγινε δυνατό να γίνουν συζητήσεις με τους εργαζόμενους οι οποίοι από τη μια αναγνώριζαν την ανάγκη της κινητοποίησής τους από την άλλη όμως ήταν πιο ισχυρή η αίσθηση της ματαιότητας των αγώνων.

Αντίφαση μεν, εξηγήσιμη δε μετά από χρόνια αποσυγκρότησης του εργατικού κινήματος, μετά από χρόνια συκοφάντησης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος από ηγεσίες που αναλάμβαναν ουσιαστικά το ρόλο περάσματος των εργοδοτικών επιδιώξεων, μετά από χρόνια κινηματικής νηνεμίας.

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου να πάρουν κουράγιο, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα τους στα χέρια τους και να απαιτήσουν δουλειά και όλα όσα δικαιούνται. Καλούμε και όλο τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό να δείξει την αλληλεγγύη του σε αυτούς τους εργαζόμενους γιατί αυτό που τώρα ζουν οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου είναι αυτό έζησαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε άλλα σούπερ μάρκετ και σε άλλες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις τα προηγούμενα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών. Είναι αυτό που ετοιμάζουν για όλους μας οι ιμπεριαλιστές τροϊκανοί και η κυβέρνηση με την επερχόμενη και πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη -συνέχιση- αυτών των πολιτικών.

Την Παρασκευή πραγματοποιείται πανελλαδικά 24ωρη απεργία των εργαζόμενων του Μαρινόπουλου καλούμε τους ίδιους να συμμετάσχουν αλλά και όποιον άλλο μπορεί να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του με την παρουσία του στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και το Βόλο.

ΑΘΗΝΑ: υπουργείο Εργασίας, στις 11.30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: στις 10.30 στο κατάστημα του Βαρδάρη
HΡΑΚΛΕΙΟ: στις 10.30 στην Επιθεώρηση Εργασίας
ΒΟΛΟΣ: στις 09.00 π.μ. στο κατάστημα της 2ας Νοεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: