11 Ιουλ 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ). ΧΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ - ΛΑΡΙΣΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (13/7)

ΧΑΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΗ στις 8.30μ.μ. ΚΑΦΕ ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΣΠΛΑΝΖΙΑ


Ο κόσμος της δουλειάς στη χώρα μας και σ’ όλο τον πλανήτη υφίσταται στις μέρες μας την πιο ανελέητη εκμετάλλευση, μέχρι εξόντωσης. Οι λαοί που μπαίνουν στις μυλόπετρες του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού εξοντώνονται συστηματικά, οι χώρες τους ρημάζονται και όλο και περισσότερα εκατομμύρια οδηγούνται στο θάνατο και την προσφυγιά.
Η οργή που συσσωρεύεται ξεσπά και θα ξεσπάει μια εδώ και μια εκεί κατά κύματα και παρότι προσκρούει σε αρνητικούς συσχετισμούς κάθε άλλο παρά τιθασεύεται. Οι Γάλλοι και οι Βέλγοι απεργοί εργάτες και εργαζόμενοι και η νεολαία που εξεγείρεται δίπλα τους, αποδείχνουν πως οι φόβοι του συστήματος είναι αληθινοί! Η φασιστικοποίηση , η ισλαμοφοβία, η καταστολή διαδηλώσεων και οι διώξεις κομμουνιστών στην Ευρώπη, όπως η δίκη των στελεχών της ΑΤΙΚ στο Μόναχο, αποδείχνουν από πιο δρόμο θέλουν να αποτρέψουν τους λαούς οι δυνάστες τους.
Αυτό το δρόμο της Αντίστασης, του Αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους στην προοπτική της ανατροπής του συστήματος της βαρβαρότητας, είναι εφικτό και αναγκαίο να βαδίσουν αποφασιστικά οι λαοί και αυτόν το δρόμο θα τον ανακαλύψουν ξανά μέσα από την πείρα της πάλης τους. Αυτή την πάλη με όρους πραγματικής κοινής δράσης και όχι εικονικών «κινημάτων» πρέπει να υπηρετήσουν οι πραγματικοί αριστεροί και οι κομμουνιστές που επιμένουν να είναι με την πλευρά του λαού κόντρα στη βαρβαρότητα κεφαλαίου – ιμπεριαλισμού.
Όταν η ζωή των ανθρώπων της δουλειάς επιδεινώνεται καθημερινά και η νεολαία πνίγεται στ’ αδιέξοδα, όταν τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα του θανάτου γίνονται δεκτά με φιέστες από την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς, όταν η φτώχεια απλώνεται και το αστικό πολιτικό προσωπικό πατώντας σ’ αυτή την πραγματικότητα δέχεται τη μετατροπή της πόλης μας σε Τρούμπα των ράμπο του στόλου των ΗΠΑ και των νατοϊκών, τότε πρέπει όλοι ν’ αντλήσουμε κουράγιο και δύναμη από την ιστορία της λαϊκής πάλης συνολικά που έχει δείξει τη δύναμή της. Ειδικά στην πόλης μας ν’ αντλήσουμε κουράγιο και δύναμη από την ιστορία του αντιβασικού κινήματος, που έχει συμβάλλει καθοριστικά στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας στον τόπο μας. Η παραπέρα εμπλοκή της χώρας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών σε μια συγκυρία που ο ανταγωνισμός ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ απειλεί ακόμη και την παγκόσμια ειρήνη, δεν επιτρέπει εφησυχασμούς και αυταπάτες. Τα αντιβασικά – φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας και τα αισθήματα αλληλεγγύης με τους γύρω λαούς, έχουν εκδηλωθεί ξανά και ξανά και είναι ανάγκη σήμερα να εκφραστούν αγωνιστικά στο ίδιο πλαίσιο του αγώνα για ψωμί- δουλειά και δικαιώματα.

Βάσεις - ΝΑΤΟ - μνημόνια, φτώχεια – ανεργία και η νέα αντεργατική επίθεση δεν αντιμετωπίζονται με αυταπάτες και δημοψηφίσματα.

Να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη συγκρότηση μαζικών αγώνων σύγκρουσης με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.
.................................

Εκδήλωση και συζήτηση θα πραγματοποιηθεί και στη Λάρισα
την Τετάρτη 13 Ιούλη στις 19:30
στο Ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: