1 Ιουν 2016

Μήνυμα Oscar López Rivera προς τους πολίτες του Πουέρτο Ρίκο …

Με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα πέντε χρόνων από την ημέρα που κλείστηκε στις βόρειοαμερικάνικες φυλακές και τις διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στο Πουέρτο Ρίκο, στις ΗΠΑ και αλλού στην αμερικάνικη ήπειρο, ο Οσκαρ Ριβέρα έστειλε ένα μήνυμα από το κελί του στις 29 Μαΐου. Αναφέρεται ειδικά, στα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβάλλει οι Αμερικάνοι κατακτητές στον λαό του νησιού, αφότου αυτό κήρυξε πτώχευση πριν ένα χρόνο περίπου. Το λιτό μήνυμα είναι ένα κάλεσμα αντίστασης!

«Όλοι παιδιά, νέοι και ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, θα πρέπει να είναι μέρος αυτού του τεράστιου μποϊκοτάζ στο Πουέρτο Ρίκο.
Και κάθε ένας από εμάς στο Πουέρτο Ρίκο θα πρέπει να ζητήσει αποζημίωση για όλο τον πόνο, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τις διώξεις και την καταστροφή που ζήσαμε από το 1898, αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες στρατιωτικά εισέβαλαν και κατέλαβαν τη χώρα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κανένα σχέδιο λιτότητας, ακόμα και αν αυτό επιβάλλεται σε μας».

Mensaje de Oscar López Rivera al Pueblo de Puerto Rico…

«Todos los niños, jóvenes y adultos, incluidos los ancianos, debe ser parte de este boicot masivo en Puerto Rico.
Y cada puertorriqueño debe pedir una compensación por todo el dolor, la explotación, la represión, la persecución y la destrucción que hemos experimentado desde 1898, después de Estados Unidos invadió y ocupó militarmente a Puerto Rico.
No podemos aceptar ningún plan de austeridad, ni siquiera uno que se nos impone».

Déborah B. Santana
29 Μαΐου

πηγή μηνύματος:  https://lefterianews.wordpress.com/

περισσότερα για τον Όσκαρ Ριβέρα στον Αθέατο Κόσμο εδώ: http://atheatoskosmosps.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: