...................

20 Ιουν 2016

Οι συλλογικές διαδικασίες δεν είναι ευκαιριακές (για το σύλλογο της Φιλοσοφικής Αθήνας)

Έναν και πλέον μήνα μετά τις φοιτητικές εκλογές (18/5), το ΔΣ του Συλλόγου Φιλοσοφικής δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί! Αφού, η “σταθερά” πρώτη δύναμη ΔΑΠ δεν έχει εμφανιστεί σε καμία συνάντηση απ' όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα, προκειμένου να συγκροτηθεί το ΔΣ, ο Σύλλογος επί της ουσίας βρίσκεται στον αέρα. Οι διακοπές στη Μύκονο και στα λοιπά κοσμοπολίτικα νησιά άρχισαν φέτος λίγο νωρίτερα για τα κλαρίνα της γαλάζιας παράταξης. Φυσικά αυτός, επουδενί, δεν είναι ο βασικός λόγος της αδιαφορίας τους απέναντι στον Σύλλογο και τα όργανά του, αλλά... η ίδια η πολιτική τους άποψη που είναι εχθρική απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Γιατί, είναι η ΔΑΠ που αντιλαμβάνεται τους φοιτητές σαν απλούς ψηφοφόρους, οι ψήφοι των οποίων εξαργυρώνονται με μπουκάλια και σημειώσεις, είναι η ΔΑΠ που στηρίζει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα στην εκπαίδευση και συνολικά στην κοινωνία, είναι η ΔΑΠ που αδιαφορεί για τα συλλογικά όργανα των φοιτητών και πολλές φορές τα υπονομεύει ανοιχτά.
Οι ευθύνες φυσικά, δεν αφορούν μόνο τα παιδιά της ΝΔ, αλλά και τις υπόλοιπες δυνάμεις (ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ) που βρίσκονται στο ΔΣ. Γιατί, αλήθεια, πού εξαφανίστηκε όλη αυτή η ζωντάνια, όλες αυτές οι αναφορές και επικλήσεις στον “Σύλλογό μας” που ακούγονταν σε καθημερινή βάση προεκλογικά; Η ευκαιριακή αναφορά τους στα συλλογικά όργανα αποδεικνύει πέρα από την υποκρισία των εν λόγω δυνάμεων και την απροθυμία τους να συμβάλουν στην ουσιαστική ενεργοποίησή και ενίσχυση τους. Γιατί, αντιλαμβάνονται τον ίδιο τον Σύλλογο σαν ένα πεδίο μονάχα του εκλογικού τους δυναμώματος και της αυτοπροβολής τους. Φυσικά, σε περιόδους “νεκρές”, όπως η εξεταστική, η ανάγκη τους αυτή περιορίζεται, γιατί τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Κι αν η παραπάνω αντίληψη είναι με έναν τρόπο δεδομένη για τις καθεστωτικές δυνάμεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, είναι πολύ προβληματικό να αναπαράγεται και από δυνάμεις με αναφορά στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του.
Οι Σύλλογοι και οι διαδικασίες τους δεν υπάρχουν ευκαιριακά! Είναι και οφείλουν να είναι ζωντανά πεδία συμμετοχής και δράσης για τους φοιτητές και οι πολιτικές δυνάμεις έχουν μια παραπάνω ευθύνη απέναντι σε αυτό. Πόσο μάλλον, όταν ισχυρίζονται, ότι “πονάνε” τον Σύλλογο και τις διαδικασίες του. Αλήθεια, μπορεί να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση ή ακόμα και το ίδιο το ΔΣ να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση, εφόσον δεν έχει συγκροτηθεί; Να αναφέρουμε, ενδεικτικά, πως, όταν την προηγούμενη βδομάδα καταθέσαμε, σαν Αγωνιστικές Κινήσεις, στο ΔΣ ψήφισμα αλληλεγγύης για τους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ που διώκονται για τα δημοκρατικά τους φρονήματα, ενώ στηριζόταν απ' την πλειοψηφία των δυνάμεων του ΔΣ (πλην της ΔΑΠ που απουσίαζε) και άρα “περνούσε”, δεν μπορούσε να σφραγιστεί με το επιχείρημα, ότι το ΔΣ δεν έχει συγκροτηθεί. Υπάρχει, επομένως, κώλυμα στο να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση.
Εμείς, απ' τη μεριά μας, θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την... αργοπορία και πιστεύουμε, ότι πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί το ΔΣ και η κάθε δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com