14 Ιουν 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνέντευξη τύπου και συγκέντρωση για τους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13-6-2016

Η Επιτροπή Υποστήριξης στους δικαζόμενους και προφυλακισμένους επί ένα χρόνο, αγωνιστές της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη (ΑΤΙΚ) ενόψει της έναρξης της δικαστικής διαδικασίας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μονάχου σας ενημερώνει για τις προγραμματισμένες δράσεις της στην Θεσσαλονίκη και σας καλεί με σκοπό την ενημέρωση των ακροατών-αναγνωστών σας.
1. Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στις 12 το μεσημέρι στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Θα παραστούν και θα μιλήσουν εκπρόσωποι συλλογικών κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων της πόλης.
2. Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γερμανικό Προξενείο την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 18.30, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 33, παραλιακή. Θα επιδοθούν ψηφίσματα κοινωνικών φορέων, εργατικών ομοσπονδιών και σωματείων, ΕΛΜΕ, φοιτητικών συλλόγων κλπ.
Οι δράσεις αλληλεγγύης γίνονται στα πλαίσια διεθνούς κινητοποίησης για να σταματήσουν οι διώξεις που βασίζονται σε χαλκευμένα στοιχεία του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας και να αφεθούν ελεύθεροι οι Τούρκοι αγωνιστές. Κινητοποιήσεις θα γίνουν την ίδια ημέρα στην Αθήνα και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις καθώς και μπροστά στο δικαστήριο του Μονάχου.
Οι Τούρκοι αγωνιστές, είναι κυνηγημένοι από το φασιστικό καθεστώς, θύματα πολύχρονων φυλακίσεων και βασανιστηρίων και έχουν την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα εδώ και πολλά χρόνια σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατηγορούνται σαν τρομοκράτες σε αντίθεση με την δημόσια δράση τους που σκοπό έχει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τούρκων εργαζόμενων στην Ευρώπη και τον αγώνα για τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: