...................

7 Ιουν 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ Ή ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ;

Όντας συχνός ακροατής του Κόκκινου, του ραδιοφώνου της ...Αριστεράς ντε που η μόνη αριστερά που ακούγεται είναι αυτή των νυν και πρώην συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό με δυσκολία αν η όποια κριτική δεν καταλήγει σε υποστήριξη της κυβέρνησης, αλλά και γνώστης γενικά των αναρχικών απόψεων δεν με παραξένεψαν ιδιαίτερα οι απόψεις που ακούγονται στο βίντεο παρακάτω. Αν και θα περίμενε κανείς από ανθρώπους του κινήματος και αλληλέγγυους, άσχετα από το αν συμφωνεί κανείς με το είδος αλληλεγγύης τύπου καταλήψεων και City Plaza, να κρατούν τα προσχήματα και να μη φαίνονται τόσο απροκάλυπτα φιλοκυβερνητικοί και φιλοσυστημικοί! Είπα τελικά να το σχολιάσω και εγώ αλλά τελικά προτίμησα να ξεσηκώσω δύο σχόλια, διαφορετικών προσώπων, που δημοσιεύτηκαν στο facebook. Μιας και το κάνω αυθαίρετα δε βάζω τα ονόματα αυτών που τα έγραψαν, αν θελήσουν το κάνουμε αργότερα! (Πάντως όλα τα λεφτά είναι σε αυτά που ακούγονται στο τέλος του βίντεο από έναν συμμετέχοντα στη συγκέντρωση στο 8:48!)

1ο σχόλιο:
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ Ή ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ;
Οι «αλληλέγγυοι» καταληψίες του “City Plaza” συμφωνούν με την άποψη του καθοδηγητή τους, Γιάννη Αδρουλιδάκη, ότι δεν φταίνε για τους πρόσφυγες οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που βομβαρδίζουν και ότι είναι εφιαλτικό να ζητάμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε.;Συμφωνούν επίσης ότι «δεν θέλουμε να λύσουμε το προσφυγικό, ούτε καν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους οι πρόσφυγες»; Και στην τελική τη θέλουν οι ψευτο-αλληλέγγυοι να γίνουν οι πρόσφυγες δουλοπάροικοι σε ξένες χώρες όπως επιθυμούν οι Γερμανοί βιομηχάνοι και όχι μόνο; Αν δεν συμφωνούν τότε γιατί δεν τον πετάνε έξω από την κατάληψη, αλλά του επιτρέπουν μέσα από το “City Plaza” να δίνει και συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Παραπληροφόρησης, που είναι και η… ειδικότητα του, ως τέως «αυτόνομο» παπαγαλάκι της «Καθημερινής» και του Ψυχάρη;
(Το βίντεο είναι από συγκέντρωση στα Βριλήσσια και πριν την κατάληψη στο City Plaza).

2ο σχόλιο:
Για τη συγκεκριμένη κατάληψη έχω πει την άποψη μου. Δεν είχα καμμία αμφιβολία για τον "επαναστάτη αναρχοκομμουνιστή" κύριο Ανδρουλιδάκη......λαμπρά...Μην ξανακούσω για "σοβαρούς αναρχικούς" που είναι του κινήματος και καλά παιδιά. Στα τσακίδια οι υποστηρικτές είτε άμεσα είτε έμμεσα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που μακελεύουν λαούς διαλύουν χώρες είτε με πόλεμο είτε με οικονομική καταστροφή. Για όσους βαριούνται ν ακούσουν τι λέει στο βίντεο η επαναστατική πρωτοπορία της Ροσινάντε..λέει τα εξής και απ όσο μαθαίνω μέχρι στιγμή ούτε τ έχει διαψεύσει ουτε τα έχει ανασκευάσει:
Α) Χάρη «της συμβίωσης με τους πρόσφυγες» δεν πρέπει να «υπερπολιτικοποιούμε» και δεν πρέπει να μιλάμε για τους βομβαρδισμούς από τους Αμερικάνους και την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Β) Ως Ελληνικός Λαός- και κυρίως ως «πρωτοβουλίες αλληλεγγύης»- να μη ζητάμε την.. εφιαλτική έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη! Για να μην πάνε και "τσάμπα τα χιλιόμετρα που έκαναν οι πρόσφυγες για να έρθουν σε αυτήν"!
Γ) «Δεν θέτουμε τους πρόσφυγες ως πρόβλημα, δεν θέλουμε να το λύσουμε, δεν θέλουμε ούτε καν να γυρίσουν στις πατρίδες τους! Οι αριθμοί είναι εντελώς ελέγξιμοι! Το θέμα είναι διανομής!»

Το επίμαχο βίντεο:


7 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/6/16, 8:35 π.μ.

  Καμία συνεργασία λοιπόν ΚΚΕμλ με τους απολογητές του ιμπεριαλισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος9/6/16, 11:21 π.μ.

  Ο χαβαλές από πάνω, που ανάθεμα κι αν γνωρίζει τι σημαίνει για μας η κοινή δράση, οι όροι με τους οποίους αυτή διαμορφώνεται και ο βαθμός, στον οποίο κάθε φορά μπορεί να είναι εφικτή*, προσπαθεί να δικαιολογήσει την απολίτικη τοποθέτηση του αναρχικού ινστρούχτορα φίλου του, χωρίς επιχειρήματα βεβαίως βεβαίως, γιατί... πού να τα βρει;
  Και δεν είναι πρόβλημα, ότι προσπαθεί να τα δικαιολογήσει, όσο ο "πονηρός" τρόπος που το κάνει.

  Εννοείται πάντως, καμία συνεργασία με τέτοια τοποθέτηση, σαν αυτή, που χαϊδεύει την ΕΕ και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που αντιμετωπίζει την ταξική αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες σαν φιλανθρωπία, που θεωρεί, ότι οι πρόσφυγες κάνουν... ταξιδάκια, που εν τέλει ξεχνά την ουσία του προσφυγικού ζητήματος. Συνεργασία βεβαίως πάνω στα πραγματικά ζητήματα και από ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ σκοπιά, ακόμα και με τους... "απολογητές" (πράγμα, βέβαια, δύσκολο για δαύτους).

  *Κοινή δράση δεν είναι απαραίτητα μια αναβαθμισμένη πολιτικά συνεργασία. Μπορεί να είναι από μια πορεία/συνδιοργάνωση πορείας μέχρι μια πρωτοβουλία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος11/6/16, 2:47 π.μ.

  περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις καταλήψεις στέγης στις οποίες θα πρωτοστατήσει το κκε μλ, θα έχουν ιδεολογικοπολιτική ομοιογένεια κλπ.

  τι όχι ?

  το κέντρο αγώνα της City Plaza έχει αξία ακριβώς γιατί έσπασε την φιλανθρωπία και είδε τους πρόσφυγες σαν κοινωνικό υποκείμενο, μέσα στον αστικό ιστό.Γιατί έκανε πράξη το "θα ζήσουμε μαζί" πέρα από τα "να μην γίνει η Ελλάδα στρατόπεδο συγκέντρωσης". Αυτό σε ποιον το λέμε δηλ, στο κράτος ?

  και τι δεν έχουμε ακούσει ... να πάτε σε μεγάλα ξενοδοχεία (αυτοί που το λένε δεν πάνε όμως)ότι το κάνει ο ... ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν "λύνει το πρόβλημα" κλπ. Τώρα διαβάζουμε ότι πρέπει η κατάληψη στέγης να έχει γραμμή για την ΕΕ. Εμένα μου φαίνεται πιο μάχιμο το City Plaza na έχει τοποθέτηση της συνέλευσης του για το πως θα λειτουργεί, πως θα βγει στην γειτονιά κλπ

  πρέπει να ξεχωρίζετε λίγο τα επίπεδα. Υπάρχει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες που έχει μια τοποθέτηση ευρύτερη της αλληλεγγύης αλλά όχι επιπέδου πολιτικού κόμματος ή μετώπου, υπάρχει η κατάληψη στέγης και υπάρχουν και πολιτικές οργανώσεις. Υπάρχει το κίνημα αλληλεγγύης, το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό και το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό. Σχετίζονται ? Εννοείται, το θέμα ειναι να οικοδομείς πραγματικές μορφές τους με πραγματική ενσώματη συμμετοχή κόσμου, να κάνεις βήματα, να αποτιμάς, να πας πιο κάτω

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος11/6/16, 12:42 μ.μ.

  Κάθε εγχείρημα, ανεξάρτητα από το πώς επιλέγει ο καθένας να το προσδιορίζει, συγκροτείται σε μια συγκεκριμένη βάση. Η βάση, εν προκειμένω, είναι η υλοποίηση μιας άμεσης ανάγκης των προσφύγων (στέγη, σίτιση), που όντως δεν μπορεί να λύσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ το πρόβλημα όσων προσφύγων βρίσκονται στη χώρα, πράγμα που, για να γίνει, απαιτεί διεκδικήσεις από μεριάς κινήματος, όχι μόνο σε επίπεδο στέγασης, σίτισης, περίθαλψης κ.ο.κ, μα ακόμη και σε επίπεδο δουλειάς, δικαιωμάτων κ.λπ. Εκεί είναι που πρέπει να αναδειχθούν και οι πρόσφυγες σε υποκείμενο πάλης, μαζί με τον ελληνικό λαό.

  Πρωτοβουλίες υλοποίησης των άμεσων αναγκών των προσφύγων προφανώς και δεν είναι λάθος να παίρνονται, ας είναι όμως ξεκάθαροι όσοι τις παίρνουν. Ας αντιλαμβάνονται ποια είναι τα όρια της υλικής αλληλεγγύης (που ναι, είναι αναγκαία) και τι σημαίνει η πραγματική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Δεν σημαίνει φιλανθρωπία ντυμένη με ολίγη ελευθεριακή φρασεολογία, δεν σημαίνει παύουμε να μιλάμε πολιτικά, δεν σημαίνει να μπούμε γενικά στα σπίτια και στα ξενοδοχεία και να "βοηθήσουμε όσους μπορούμε". Σημαίνει να απαιτήσουμε από το κράτος, όσα υποχρεούται να παρέχει στους πρόσφυγες. Σημαίνει να δημιουργήσουμε κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες. Σημαίνει -σε συνδυασμό με αυτά- να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε (και) υλικά τα αδέρφια μας. Σημαίνει να παλέψουμε για δικαίωματα. Σημαίνει, τέλος να απαιτήσουμε να σταματήσει ο πόλεμος, να ξαναγυρίσουν οι λαοί στις πατρίδες τους και να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους. Να ποια είναι η πραγματική αλληλεγγύη.

  Α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος11/6/16, 12:53 μ.μ.

  (συνέχεια)

  Επιπλέον, ας ενημερώσει κάποιος τον Ανδρουλιδάκη και τους διαφόρων αποχρώσεων υποστηρικτές του, ότι:

  1) Οι πρόσφυγες δεν κάνουν ταξίδι, γιατί δεν είναι τουρίστες.
  2) Προφανώς και θέλουν να σταματήσει ο πόλεμος και να γυρίσουν στις πατρίδες τους.
  3) Αλληλεγγύη πέρα κι έξω από την πολιτική ουσία της δεν είναι αλληλεγγύη. Είναι φιλανθρωπία.
  4) Μιας και αναφέρεται σε ένα σημείο του ντοκουμέντου, ότι "δεν μπορείς να λες τον Ομπάμα φασίστα, επειδή είσαι λευκός και είναι μαύρος", να πούμε, ότι κριτήριο για το αν κάποιος είναι φασίστας ή όχι δεν είναι το χρώμα του, αλλά η πολιτική του στάση/άποψη κ.ο.κ. Ο ιμπεριαλιστής είναι ιμπεριαλιστής ανεξάρτητα απ' το χρώμα του, ο μπάτσος είναι μπάτσος ανεξάρτητα απ' το χρώμα του και το μπουζούκι είναι μπουζούκι ανεξάρτητα απ' το χρώμα του.

  Α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η άποψη μου όταν έγινε το συμβάν: "Διαβάζω εδώ και κάποιες μέρες για το περιστατικό με το υποκατάληψη ξενοδοχείο...και βλέπω τελικά ότι δυο πράγματα αναδεικνύονται απο παντού σχεδόν ως σημαντικά απο την όλη υπόθεση: Οι πολιτικές προτιμήσεις της ιδιοκτήτριας και ποια η αντιμετώπιση της επανάστασης (που έγινε και μάλλον δεν το κατάλαβα) απέναντι στην μικροδιοκτησία. Αν επιτρέπεται να βάλω μια πιο γειωμένη με την πραγματικότητα διάσταση..Γιατι δεν ξέρω αν κάποιοι το έχουν αντιληφθει έχουμε κράτος αστικό (προς το παρον τουλάχιστον) και νομίζω ότι αυτό το ξεχνάμε...! Τέτοια περιστατικά όπως η κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza βολεύουν μια χαρά την κυβέρνηση για να πετάει απο πάνω τις ευθύνες που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του προβλήματος. Κτίριο,φαγητό και φροντίδα των προσφύγων...όλα τσάμπα για την κυβέρνηση...πουλάει και λίγο αριστεριστική εξυπνάδα πχ μέλη της που εμφανίζονται εναντίον της ατομικής ιδιοκτησίας...τ ακούσαμε κι αυτό απο αυτούς που ούτε ένα ευρώ δεν πήρανε ούτε ως αστικό μέτρο απο τους εφοπλιστάδες και πολλά άλλα ωραία. Πουλάει επίσης και όλιγον αντιρατσιστικά και ανθρωπιστικά λογίδρια (αυτά είναι τζάμπα παντα δεν κοστιζουν) και όλα μια χαρά μέλι γάλα! Παράλληλες δομές ...και με τα κότερα να σουλατσάρουν πέρα δώθε, ο πλούτος να αυγαταίνει όχι παιδιά δεν θα πάρω αυτη την πολιτική πρόταση. Αυτό το ανύπαρκτο και καλά κράτος..που όμως μια χαρά υπάρχει για να απελαύνει, να καταστέλλει...να μοιράζει τα φράγκα με τις γνωστές ΜΚΟ ...και να μου πουλάει αντιρατσιστικά λογίδρια ότι οι ανάγκες των ανθρώπων μπορουν να καλυφθούν με αλληλεγγύη, φακόρυζα και μακαρόνια. ΥΓ Σας παρακαλώ έβαλα αυτή τη διάσταση το τι προτείνω όσοι με ξέρουν είναι πολύ ξεκάθαρο με την ταξική πάλη είμαι που αντιλαμβάνεται και την πολιτική και τα όποια εργαλεία της το μέσο πίεσης, διεκδίκησης και υλοποιήσεως συγκεκριμένων αιτημάτων μέχρι να ικανοποιηθούν...και αυτά ειναι πολύ συγκεκριμένα και δεν σχετίζονται άμεσα με τις όποιες εδω ΚΑΙ ΤΩΡΑ εφόδους στον ουρανό για τον κόσμο χωρίς τον κόσμο ή που αντιλαμβάνονται την όποια επιτυχημένη κινητοποίηση μονο απο τη μαζικότητα που έχει.
  Μαρία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://www.lifo.gr/videos/lifo_picks_greek/104032
  Ενοικίαση δωματίων ή δωρεά σε λινκ που οδηγεί σε ΜΚΟ...http://www.best-hotel-in-europe.eu/
  αυτό όλο το πράγμα δεν είναι καταληψη.. μαλλον προς αυτοδιαχειριζόμενη επιχείρηση μοιάζει αν ισχύουν φυσικά όσα γράφει το lifo και τα λινκ με τις τιμες των δωματίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com