...................

18 Ιουν 2016

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Γερμανικό προξενείο ενάντια στην δίωξη των αγωνιστών της ΑΤΙΚ

Μπροστά στο Γερμανικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη, δεκάδες εργαζόμενοι και νέοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στην ΑΤΙΚ και στους δέκα τούρκους αγωνιστές που διώκονται από τις γερμανικές αρχές. Το κάλεσμα για την διαμαρτυρία είχε απευθύνει η Επιτροπή Υποστήριξης η οποία στην διάρκεια των προηγούμενων ημερών συγκέντρωσε ψηφίσματα αλληλεγγύης από δεκάδες κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και συλλογικότητες της πόλης.
Τον φάκελο με τα ψηφίσματα, που ζητάνε την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών και την παύση της δικαστικής δίωξης, παρέδωσαν στον επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή εκπρόσωποι της Επιτροπής για να τον επιδώσει στο γερμανικό προξενείο, μιας και αυτό εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης και υποστήριξης στην ΑΤΙΚ και κατήγγειλαν την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης που θεωρεί τους τούρκους αντιφασίστες και κομμουνιστές, ως τρομοκράτες! Και δύο βίντεο από το Thestival.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com