....................................................

16 Ιουν 2016

Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας

Το πρωί στις 14/06 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο στον Σπουδαστικό Σύλλογο της ΣΤΕφ έπειτα από δική μας παρότρυνση ώστε να καταθέσουμε ψήφισμα που αφορά τη δίκη 10 μελών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) στη Γερμάνια στις 17/06 οι οποίοι κατηγορούνται από το αντιδραστικό τούρκικο κράτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Είναι γνωστή η πολιτική της κυβέρνησης Ερτνογάν που θέλει να σωπάσει κάθε αριστερή, προοδευτική φωνή σε συνδυασμό με τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με την ΕΕ και τη Γερμανία ειδικότερα αλλά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το κατηγορητήριο είναι εντελώς αβάσιμο χωρίς κανένα στοιχείο εναντίων των 10 αγωνιστών αλλά με στόχο την κατάργηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης.
Αφού λοιπόν το ΔΣ άρχισε με κάποια καθυστέρηση καθώς η ΠΚΣ δεν είχε εμφανιστεί (ούτε το έκανε και ποτέ ενώ είχε συμφωνήσει για την ώρα του ΔΣ) το ψήφισμα κατατέθηκε και στην ψηφοφορία που ακολούθησε καταψηφίστηκε. Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ ακολουθώντας σταθερά και χωρίς εκπλήξεις την συστημική τους πορεία ψήφισαν «παρών» και «κατά» αντίστοιχα, η ΔΑΠ κρυμμένη πίσω από το «κατά» της ΠΑΣΠ η οποία μετά από μια τοποθέτηση στήριξε την άποψη της στο γεγονός πως «ο Σύλλογος ούτε μπορεί ούτε είναι υπεύθυνος να εξετάσει το κατηγορητήριο».
Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουμε την κίνηση των παραπάνω δυνάμεων καθώς πιστεύουμε πως μόνο ως αντιδημοκρατική θεωρείται αφού συμβάλει στις αποφάσεις ΕΕ-Τουρκίας που σκοπό έχουν την απαγόρευση κάθε προοδευτικής φωνής, συνδικαλιστικής δράσης, ελευθεριών ακόμα και την αφαίρεση της ζωής αυτών των ανθρώπων. Ο χαρακτήρας του ψηφίσματος είναι η ανάδειξη της αλληλεγγύης του Συλλόγου και των φοιτητών στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ και η δημοκρατική στάση τους υπέρ των δυνάμεων αντίστασης στην επίθεση του συστήματος.

Καταδικάζουμε τη φασιστική δίωξη ΕΕ-Τουρκίας σε βάρος των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να ελευθερωθούν άμεσα οι κρατούμενοι αγωνιστές.
Καλούμε τους φοιτητές να δείξουν την αλληλεγγύη τους και τα δημοκρατικά τους αισθήματα στους διωκόμενους στηρίζοντας και συμμετέχοντας στην διαμαρτυρία στις 17/06 στις 19:00 στο σταθμό του Ευαγγελισμού και πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία, την ημέρα της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com