...................

16 Ιουν 2016

ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ…

Γενική Συνέλευση εν όψει συνεδρίου της ΔΟΕ (αλλά χωρίς εκλογές) πραγματοποιεί ο σύλλογος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Προμηθέας στην Καλαμαριά την Πέμπτη 16/06. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΔΣ του συλλόγου ζήτησε άδεια για την τακτικη ΓΣ την περίοδο που τα σχολεία είναι ανοικτά για διοικητικούς λόγους και δεν γίνονται μαθήματα. Σε μια άλλη περίπτωση στο νομό Πέλλας η διοίκηση αρνήθηκε να δώσει άδεια ακόμα και σε αυτό το διάστημα! Πρόκειται για παραδείγματα του τι έρχεται σε συνδικαλιστικό επίπεδο ή καλύτερα σε αντι.. συνδικαλιστικό επίπεδο με τον νέο νόμο για τις απεργίες που ετοιμάζουν το φθινόπωρο. Είναι χαρακτηριστικό επίσης το πώς προσαρμόζονται και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των συλλόγων στην νέα τάξη πραγμάτων.
Η Αγωνιστική Κίνηση στο σύλλογο Προμηθέας κυκλοφόρησε για την Γενική συνέλευση την παρακάτω προκήρυξη:

ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε καθαρότερα ότι το σχολείο (ή το νηπιαγωγείο) που θα αφήσουμε τον Ιούνη δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που θα βρούμε τον… Σεπτέμβρη:
Οι ανατροπές στο δημοτικό με πρόσημο τάχα την υγεία του… μαθητή (επαναλαμβάνεται το «μαθητής πρώτα απ όλα» της Διαμαντοπούλου) θα αφήσουν δασκάλους «ξεκρέμαστους», ολοήμερα στα πρόθυρα της συγχώνευσης, άνεργους και «πεταμένους» αναπληρωτές και γονείς σε μόνιμη αγωνία (θεωρείται νόμιμο για ένα νήπιο να απέχει 2400 χλμ από το σπίτι!.
Στο νηπιαγωγείο μία από τα ίδια: Ήδη με τον διπλασιασμό του κατώτατου ορίου νηπίων κινδυνεύουν και νηπιαγωγεία εντός των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλάζει η οργανικότητα και παράλληλα τα σχέδια για πολυδύναμα νηπιαγωγεία και «ενιαία προσχολική αγωγή» που ακούγονται στον κακόφημο δια(μονό)λογο τους μόνο ανησυχία προκαλούν για σχεδιαζόμενο «ανακάτεμα» των εργασιακών σχέσεων σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.
Τώρα παίρνει σειρά και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, στις ειδικότητες, στα προγράμματα. Και όλα αυτά εν μέσω λέει … διαλόγου για την εκπαίδευση!
Στόχος όλων αυτών των ρυθμίσεων είναι να παρουσιάσουν πλεόνασμα εκπαιδευτικών εκεί που στην πραγματικότητα υπάρχει έλλειμμα, να καθιερώσουν την κινητικότητα και την εργασιακή ανασφάλεια, να γίνει φυσικό καθεστώς οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Πολύ περισσότερο η… «επικαιροποίηση των μέτρων για την εκπαίδευση» από τον ΟΟΣΑ μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο της εφαρμογής της αξιολόγησης και της τελικής ανατροπής των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση. Στην τρόικα ή καλύτερα στο κουαρτέτο των ιμπεριαλιστών δανειστών άνοιξε η όρεξη για «αλλαγή της ιδιότητας του ΔΥ» όπως άρχισαν να την ονομάζουν.
Παράλληλα κλιμακώνουν και άλλη επίθεση στο εισόδημα και στους μισθούς-συντάξεις και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους με νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που στην ουσία θα ποινικοποιεί την απεργία.
Η συντήρηση και όχι η ραγδαία επιδείνωση της ήδη καθιερωμένης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εξαθλίωσης στο χώρο της εκπαίδευσης, τακτική που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ για να αποκοιμίζει τους εκπαιδευτικούς(«καλά είμαστε») και να διασφαλίζει μία κοινωνική ειρήνη στην εκπαίδευση ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ λαβαίνει τέλος!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το συνδικαλιστικό κίνημα υπολείπεται, είναι απών από αυτή την ανάγκη αναμέτρησης με την πολιτική που ρημάζει τη ζωή μας. Δεν τίθεται καμία αμφιβολία πως οι δυνάμεις του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ παρά την μεταμφίεση, την διάσπαση, την ενσωμάτωση τους –για κάποιους- στο Σύριζα δεν έχουν καμία διάθεση να συγκρουστούν. Και φυσικά το ίδιο και με το παραπάνω ισχύει για τη ΔΑΚΕ του Μητσοτάκη. Αλλά και οι δυνάμεις της θεωρούμενης αριστεράς σοκαρισμένες από την αποτυχία του δόγματος να πιέσουμε την «αριστερή» κυβέρνηση δήθεν από τα κάτω για να πάρει μέτρα, προσανατολισμένες στο όραμα ενός «άλλου σχολείου» τη στιγμή που το υπαρκτό σχολείο εξαθλιώνεται κάθε μέρα, επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι πρώτα πρέπει να ανατραπούν οι συσχετισμοί και ύστερα να γίνουν αγωνιστικές προτάσεις (αλήθεια που ανατρέπονται οι συσχετισμοί παρά μόνον στους αγώνες;) συνεργούν στην καλλιέργεια της ηττοπάθειας.
Κλιμάκωση αυτής της εξαθλίωσης που σπέρνει την απογοήτευση στον κόσμο είναι η ενασχόληση των συνδικαλιστών αλλού με προτάσεις καθαιρέσεων άλλων… συνδικαλιστών και αλλού με το ΑΦΜ των συλλόγων την στιγμή που πραγματικά χάνεται ο κόσμος κάτω από τα πόδια μας!
Για όλους αυτούς του λόγους πρέπει ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ! Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν μπορεί να είναι σύμβουλος εξορθολογισμού της κυβερνητικής πολιτικής αλλά ένα σαφώς αντικυβερνητικό κίνημα που θα προσπαθήσει να ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ με αυτή την πολιτική. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει τον Σεπτέμβρη να κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις, να οργανωθούμε ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, πραγματικά «από τα κάτω», όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε μία προοπτική απεργιακού αγώνα.
Για να παρθούν πίσω οι πρόσφατες αντιδραστικές ρυθμίσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης, να μπει φραγμός στην οριστική ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων, και στα νέα σχέδια που ετοιμάζουν, να μην κλείσουν σχολεία-νηπιαγωγεία- τμήματα ένταξης. Για μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση. Για μισθούς και συντάξεις που θα μπορείς να ζεις.
Με το μυαλό μας στον Σεπτέμβρη που έρχεται… ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

Ιούνης 2016

Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών στο σύλλογο Προμηθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com