23 Ιουν 2016

Τα εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές Απρίλη μέχρι τώρα

Διαβάζοντας τη λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων σκεφτήκαμε να γράψουμε κάποιο σχόλιο. Ότι και να γράψει όμως κανείς είναι λίγο. Είναι εγκλήματα από αυτά που τα επίσημα ΜΜΕ δε πρόκειται να δημοσιεύσουν ποτέ, και αν κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις ξεφύγουν τότε ο "ανθρωπισμός" τους συμπληρώνεται με το να ρίχνουν την ευθύνη στους ίδιους τους εργαζόμενους. Δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες αναλώσιμοι για το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές. Είναι και οι ντόπιοι εργαζόμενοι, έλληνες και ξένοι. Σαν εργαλείο για την ανάπτυξη των κερδών τους μας βλέπουν, σα κρέας για τα κανόνια τους. Και όσο η εργατική τάξη εξακολουθεί να είναι αποσυγκροτημένη τόσο το κεφάλαιο θα αποθρασύνεται και θα δείχνει τον πραγματικό του εαυτό. Να υπενθυμίσουμε μόνο το άρθρο μας «Η ζωή σου... η αποζημίωσή μου»! ως χαρακτηριστική περίπτωση για το που το πάει η εργοδοσία. Μέχρι να αποφασίσουν οι εργάτες ότι δε μπορεί να είναι έτσι!

Αναδημοσιεύουμε τη λίστα των σχεδόν 40 τραυματισμών και θανάτων που αφορά μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες

6/4 Συμβασιούχος εργαζόμενος σε απορριμματοφόρο στον δήμο Κέρκυρας, στην προσπάθειά του να ξεμπλοκάρει τον κάδο του οχήματος χτυπήθηκε στο στήθος από τον βραχίονα με αποτέλεσμα να υποστεί κακώσεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού και του κορμού.


12/4 Εργαζόμενος της ΔΕΗ κατά την διάρκεια εργασιών στην Σάμο έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.13/4 22χρονος εργαζόμενος κατά την διάρκεια εργασιών σε ρυμουλκό πλοίο σε ναυπηγείο της Σαλαμίνας τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα Α’ και Β΄ βαθμού.9/5 Εργάτης στο εργοστάσιο της TOSOH κατά την διάρκεια εργασιών σε ύψος έπεσε στον εξώστη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.14/5 60χρονος εργαζόμενος σε εργοτάξιο της Ιόνιας οδού στην Αμφιλοχία τραυματίστηκε έπειτα από πτώση σε φρεάτιο.16/5 Τέσσερις οικοδόμοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν στο κτίριο του «παγοποιείου» στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου κατέρρευσε το μπαλκόνι.

- Δύο νεκροί και δύο τραυματίες υπάλληλοι του ΟΣΕ είναι το αποτέλεσμα του δυστυχήματος στην αγροτική περιοχή Τούμπας Σερρών.18/5 Τρεις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας AKFA τραυματίστηκαν σοβαρά με θλάσεις, εκδορές και αναπνευστικά προβλήματα.27/5 Ο 52χρονος Ζεμαδάνης Σάκης εργαζόμενος στην επιχείρηση μαρμάρων «Σολάκης», σκοτώθηκε σε λατομείο στο Βαθύλακο Δράμας, όταν η πέρλα με την οποία γίνεται συρματοκοπή του μαρμάρου διαπέρασε το σώμα του.30/5 22χρονος εργαζόμενος κατά την διάρκεια καθαρισμού μηχανήματος στο εργοστάσιο «Κελαιδίτης ΕΠΕ» στον Πισσώνα, τραυματίστηκε σοβαρά όταν το γάντι του πιάστηκε στο μηχάνημα που αποτελείται από κυλίνδρους και μαχαίρια.1/6 46χρονος εργαζόμενος κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή των Περιβολίων στον δήμο Χανίων, βρέθηκε στο έδαφος από ύψος 3 μέτρων με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στα χέρια.2/6 28χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της «Αθηναϊκής ζυθοποιίας» στη ΒΙΠΕ Πατρών τραυματίστηκε σοβαρά στον θώρακα.7/6 Τεχνίτης εναερίτης με 8μηνη σύμβαση στον ΑΔΜΗΕ τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο πόδι όταν έσπασε η βάση στήριξης γερανοφόρου στη γραμμή Ψαχνών – Μαντουδίου.9/6 Από τύχη σώθηκαν δύο εργάτες στη ΛΑΡΚΟ, όταν στην αίθουσα των ηλεκτροκαμίνων αποκολλήθηκε το άγκιστρο από το συρματόσχοινο.10/6 Σοβαρός τραυματισμός στα Χανιά, όταν 55χρονος εργάτης κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης, έπεσε μέσα σε αντλιοστάσιο.- Κατά την διάρκεια μεταφοράς 30 μεταναστών εργατών γης από εργοδότη – αγρότη το όχημα ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άτομα, ενώ ο ένας από αυτούς να βρίσκεται σε πιο σοβαρή κατάσταση.11/6 Κατά την διάρκεια αποκατάστασης βλάβης σε καλώδιο παροχής στη Νέα Μάκρη, έχασε την ζωή του εργαζόμενος που δούλευε για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ.13/6 Έχασε την ζωή του 51χρονος εργάτης στη Δράμα, σε λατομείο της επιχείρησης «FHL H. Κυριακίδη μάρμαρα – γρανίτες.15/6 Ο 25χρονος διανομέας Βασίλης Γιαννακόπουλος, εργαζόμενος στην εταιρία ACS, έχασε την ζωή του στην Πάτρα, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε με όχημα του δήμου Πατρέων.19/6 Μηχανοδηγός του ΟΣΕ υπέστη ηλεκτροπληξία λόγω διαρροής ρεύματος, στο σταθμό της Παλαιοφαρσάλου.
20/6 Σοβαρός τραυματισμός 45χρονης δημοτικής υπαλλήλου στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, όταν παρασύρθηκε από το απορριμματοφόρο.Από το ιστολόγιο Prolet Connect

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com