...................

12 Ιουν 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο συζητήσεων για τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση

Πραγματοποιήθηκε, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιούνη, το διήμερο συζητήσεων που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ, για τα 50 χρόνια από το ξέσπασμα της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα. Η αποτίμηση του διήμερου είναι σαφώς θετική, τόσο σε σχέση με τη συμμετοχή αγωνιστών και αγωνιστριών, όσο και σε σχέση με τα ζητήματα που άνοιξαν και με τον προβληματισμό που κατατέθηκε. Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις πολύωρες συζητήσεις και των τριών κύκλων των συζητήσεων.
Οι τρεις κύκλοι είχαν τα θέματα:
«ΜΠΠΕ: Ένας σημαντικός σταθμός στην προώθηση της σοσιαλιστικής επανάστασης. Πώς συγκρούστηκε ο σοσιαλιστικός με τον καπιταλιστικό δρόμο». Στον κύκλο αυτό υπήρξαν εισηγήσεις από τις δύο οργανώσεις. Από τον σ. Νίκο Παπαβασιλείου εκ μέρους της οργάνωσής μας και από τον Αντώνη Παπαδόπουλο εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ.
«Τομές και προτάσεις που προώθησε η ΜΠΠΕ στην παραγωγή και την κοινωνία, αντιμαχόμενη τη γραμμή της παλινόρθωσης». Υπήρξαν εισηγήσεις από τον Θαν. Τσιριγώτη από το Μ-Λ ΚΚΕ, τον σ. Δημήτρη Μάνο από το ΚΚΕ(μ-λ), τον Στέλιο Μανούσακα, παλιό στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ), τον Χρ. Μπίστη από το ΕΚΚΕ και τον Νίκο Γαλάνη από την Παρέμβαση.
«Η διεθνής επίδραση της ΜΠΠΕ στην επαναστατική κατεύθυνση των κινημάτων των λαών, των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιόδου». Σε αυτόν τον κύκλο υπήρξαν εισηγήσεις από τον σ. Πάνο Χουντή εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ), από τον Πέτρο Κουφοβασίλη εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ και από σύντροφο εκπρόσωπο του TKP/M-L.
Η οργάνωσή μας προσπάθησε να παρουσιάσει εισηγήσεις που ήθελαν να ανταποκριθούν τόσο στο πεδίο της ενημέρωσης (που κατατέθηκε με σχετική οικονομία) όσο και στο πεδίο εξαγωγής συμπερασμάτων αλλά και εμβάθυνσης στα θέματα του διημέρου. Έτσι κι αλλιώς, εκτιμάμε ότι η πραγματική υπεράσπιση της ΜΠΠΕ έχει να κάνει και με τη δημιουργική αφομοίωση των συμπερασμάτων της, η οποία πρέπει να αποτελεί όπλο στους αυριανούς αγώνες του προλεταριάτου και των λαών. Απολογιστικά θεωρούμε ότι ανταποκριθήκαμε σε αυτή την επιδίωξη, ξέροντας βέβαια ότι και οι δικές μας υποκειμενικές αδυναμίες (με φόντο και τη συνολική φάση στην οποία βρίσκεται η ανάπτυξη της ταξικής πάλης και το κομμουνιστικό κίνημα), ορίζουν ένα αποτέλεσμα που απέχει από το σημείο να είναι πλήρες και χωρίς κενά. Θετική ήταν η συζήτηση που ακολούθησε τις εισηγήσεις, συζήτηση που ανέδειξε με πολιτικό, γενικά (μια επισήμανση κάνουμε σε διπλανό σχόλιο), τρόπο τις διάφορες και διαφορετικές, σε κάποιες περιπτώσεις, προσεγγίσεις. Αποδείχτηκε ότι ήταν συνολικά θετική η πρωτοβουλία των δύο οργανώσεων.
Τα πλήρη κείμενα των εισηγήσεων θα τα βρείτε εδώ: Διήμερο ΜΠΠΕ.

Προλεταριακή Σημαία - http://www.kkeml.gr/

Υ.Γ. Α.σ.Γ : Στην ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) υπάρχουν οι εισηγήσεις της οργάνωσης, του TKP/ML, καθώς και του Στέλιου Μανούσακα. Στην ιστοσελίδα του Μ-Λ ΚΚΕ (εδώ) οι δικές του όπως και των δύο τελευταίων. Οι εισηγήσεις του Νίκου Μπίστη από το ΕΚΚΕ όπως και του Νίκου Γαλάνη από την Παρέμβαση ήταν χειρόγραφες. Ζητήθηκαν για να δημοσιευτούν και αυτές αλλά μέχρι σήμερα δεν τις έχουμε λάβει. Μόλις είναι έτοιμες θα τις αναρτήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com