...................

27 Ιουν 2016

Όχι στην ενοχοποίηση, ποινικοποίηση και απαγόρευση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», εξέδωσε στις αρχές Απριλίου μια πρωτοφανή απόφαση, η οποία δέχεται ότι ο εργοδότης και οι εταιρίες του ομίλου υπέστησαν «ηθική βλάβη» από τις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση του καθηγητή Γ. Παπαγιάννη (μέλος της διοίκησης του Σ.Μ.Ε.Θ.), που απολύθηκε από το φροντιστήριο το 2011.
Η απόφαση επιβάλλει στο Σωματείο, τον απολυμένο συνάδελφο και αλλά δυο μέλη της τότε διοίκησης τα εξής:
α) την απαγόρευση διοργάνωσης «παραστάσεων διαμαρτυρίας» και γενικά συναθροίσεων που γίνονται με τρόπο που διαταράσσει και καθιστά αδύνατη την επαγγελματική λειτουργία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη»,
β) την απαγόρευση ανάρτησης στο διαδίκτυο καταχωρήσεων, διανομής φυλλαδίων και επικόλλησης αφισών με περιεχόμενο που να οδηγεί σε προσβολή της προσωπικότητας των εργοδοτών,
γ) χρηματική ποινή, ύψους διακοσίων (200) ευρώ, για τον καθένα εκ των τριών παραπάνω μελών, για κάθε μελλοντική παράβαση,
δ) την δημοσίευση περίληψης της απόφασης αυτής σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας και στην ιστοσελίδα του Σωματείου και
ε) την καταβολή στον εργοδότη του ποσού των 12.000 ευρώ, ως ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!!!
Η παραπάνω απόφαση δεν αφορά μόνο το Σ.Μ.Ε.Θ. και τα μέλη του, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και των σωματείων της χώρας. Στις 17/6, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Σωματείου, συστάθηκε η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ». Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο υπεράσπισης, να δημοσιοποιήσουμε και να απαντήσουμε αποφασιστικά στο ζήτημα της ποινικοποίησης του συνδικαλισμού. Η επιτροπή έχει ως στόχο την καταγγελία της παραπάνω απόφασης, καθώς και τη στήριξη και υπεράσπιση του Σ.Μ.Ε.Θ. από την εφαρμογή της. Επιπλέον στοχεύει και στην υπεράσπιση κάθε άλλου σωματείου, συλλογικότητας, εργαζόμενου που δέχεται ή θα δεχτεί παρόμοια επίθεση.
Ως επιτροπή απευθυνόμαστε σε κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα αλλά και σε κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο για να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίξουν με κάθε τρόπο την επιτροπή, το σωματείο και τους διωκόμενους αγωνιστές.
Πρόγραμμα δράσεων Εβδομάδας
• 28/6 συνέντευξη τύπου στις 11:00 στο ΕΚΘ
• 28/6 εκδήλωση στις 18:30 στο ΕΚΘ, με την συμμετοχή σωματείων με θέμα «Ποινικοποίηση των Εργατικών Αγώνων στα Χρόνια των Μνημονίων»
• 30/6 συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια στη νέα δίκη κατά των μελών της διοίκησης του σωματείου, λόγω των παραστάσεων διαμαρτυρίας.
• 1-3 Ιουλίου συμμετοχή στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο meil: yperaspisismeth@gmail.com
Ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις στο blog: http://yperaspisismeth.blogspot.gr/

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com