...................

14 Ιουν 2016

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΙΚ

Δελτίο Τύπου

Μετά από μια επιχείρηση πολιτικής δίωξης που εξαπέλυσαν οι γερμανικές αρχές σε χώρες της Ευρώπης, απ΄ τον Απρίλη του ’15 και μετά, ξεκινά την Παρασκευή 17/6 στο Μόναχο η δίκη δέκα Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη). Οι αγωνιστές αυτοί κατηγορούνται πως είναι μέλη της παράνομης στην Τουρκία οργάνωσης, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (μαρξιστικό - λενινιστικό) (TKP/ML). Η κατηγορία που βασίζεται στο άρθρο «129 a-b» του γερμανικού ποινικού κώδικα, και αφορά τη «σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό», είναι παντελώς αβάσιμη, στήθηκε με στοιχεία των τουρκικών φασιστικών αρχών, και αναπαράγει το χαρακτηρισμό ως «τρομοκρατικών» όλων των πολιτικών κομμάτων που αγωνίζονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στην Τουρκία.
Στην πραγματικότητα τα μέλη της ΑΤΙΚ διώκονται για την πολιτική, συνδικαλιστική και αγωνιστική τους δράση! Η διώξεις αυτές δεν πρέπει να περάσουν! Γιατί στρέφονται ενάντια στους ίδιους τους λαούς και στους αγωνιστές, στο πλαίσιο της κατασταλτικής και αντιδημοκρατικής πολιτικής που ακολουθεί η Ε.Ε. και τα κράτη – μέλη της.
Στη χώρα μας αναπτύχθηκε πέρυσι ένα μαζικό και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους τέσσερεις αγωνιστές της ΑΤΙΚ που είχαν συλληφθεί τότε στην Ελλάδα, το οποίο πέτυχε την απελευθέρωση και την μη έκδοση των τριών. Σ΄ αυτό το πνεύμα καλούμε να ξεδιπλωθεί ξανά το κίνημα αλληλεγγύης, με διαδηλώσεις, εκδηλώσεις, ψηφίσματα αλληλεγγύης και παρεμβάσεις και να συμβάλλει στο σταμάτημα της δίωξης και στην απελευθέρωση των αγωνιστών αυτών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6 ΣΤΙΣ 1 μμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
(Φιλελλήνων και Ψύλλα, Σύνταγμα)

Παρασκευή 17/6 στις 7:00 μ.μ. Συγκέντρωση στο Σταθμό «Ευαγγελισμός» και Πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ
epitropistirixis@gmail.com
http://epitropistirixis.blogspot.gr

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί και στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 στις 12 μ. στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου. Θα παραστούν και θα μιλήσουν εκπρόσωποι κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com