...................

16 Ιουν 2016

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο


Παράλληλα με την κινητοποίηση αλληλεγγύης και υποστήριξης στους 10 αγωνιστές της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), που σέρνονται διωκόμενοι για την πολιτική τους δράση σε μια δίκη μακράς διάρκειας, η οποία ξεκινά στις 17 του Ιούνη στο Μόναχο, μια κινητοποίηση που απλώνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, η Επιτροπή Υποστήριξης στη χώρα μας καλεί σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις την ημέρα έναρξης της δίκης, 17/6. Στην Αθήνα, στις 7:00 μ.μ., στον Σταθμό Μετρό «Ευαγγελισμός» και πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία, και στη Θεσσαλονίκη, στις 6:30 μ.μ., στο Γερμανικό Προξενείο. Συγκέντρωση θα γίνει και στο Ηράκλειο στην Πλατεία Λιονταριών στις 7:30 μ.μ.. Ταυτόχρονα, διακινείται Ψήφισμα αλληλεγγύης για υπογραφή από μαζικούς φορείς, σωματεία, συλλόγους, συνδικάτα και συλλογικότητες, με στόχο τόσο τη γνωστοποίηση της πολιτικής αυτής ποινικοποίησης, όσο και τη μαζικότερη έκφραση της αλληλεγγύης. Το ψήφισμα μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει υιοθετηθεί από 61 συλλογικότητες. Εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία, συνδικαλιστικά σχήματα, φοιτητικοί σύλλογοι, τοπικές συλλογικότητες κατοίκων και αλληλεγγύης, σχήματα και οργανώσεις νεολαίας, συνταξιούχοι, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π.Ε.. Κάποιες συλλογικότητες έβγαλαν δικό τους, αρκετές και με κάλεσμα στις κατά τόπους συγκεντρώσεις. Όλα τα ψηφίσματα δημοσιεύονται στο ιστολόγιο της Επιτροπής Υποστήριξης (εδώ) ενώ συγκεντρωτικά υπάρχουν στο ιστολόγιό μας εδώ: Ψηφίσματα αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ (συνεχής ενημέρωση). Η συγκέντρωση ψηφισμάτων θα συνεχισθεί και μετά την έναρξη της δίκης, η οποία όπως προαναφέραμε θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Συνετεύξεις τύπου εκ μέρους της Επιτροπής Υποστήριξης δόθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία το λαϊκό κίνημα στη χώρα μας να εκφράσει την αντίθεσή του στην πολιτική δίωξη των αγωνιστών της ΑΤΙΚ απ’ τον γερμανικό ιμπεριαλισμό και να συμβάλει, στον βαθμό που του αναλογεί, στην αθώωση και την απελευθέρωσή τους. Να εναντιωθεί σε μια δίωξη που διαδέχθηκε μια δικαστική και αστυνομική επιχείρηση η οποία ξεκίνησε τον Απρίλη του 2015, με κατηγορητήριο προερχόμενο απ’ το φασιστικό κράτος της Τουρκίας. Να εναντιωθεί σε μια δίωξη που εντάσσεται σ’ ένα συνολικότερο πλαίσιο έντασης της φασιστικοποίησης σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, με στόχο όχι μόνο αγωνιστές, κομμουνιστές και συνδικαλιστές, αλλά ευρύτερα τους ίδιους τους λαούς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Πόσο μάλλον όταν το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε πέρυσι στη χώρα μας για την απελευθέρωση και τη μη έκδοση των 4 αγωνιστών της ΑΤΙΚ που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα και που εκφράστηκε με διαδηλώσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις σε χώρους, πόλεις και γειτονιές, με παραστάσεις σε υπουργεία και δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης, πέτυχε την απελευθέρωση και τη μη έκδοση των 3 απ’ τους 4.

Λευτεριά στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ που δικάζονται στις 17 Ιούνη στο Μόναχο!
Ολοι στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης της Παρασκευής 17 Ιούνη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο!
Να μην περάσουν οι πολιτικές διώξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com