...................

27 Ιουν 2016

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

'Επρεπε να φτάσουμε λίγο πριν την καταβολή του τελευταίου μισθού ώστε να «ανακαλύψει» το υπουργείο το «λάθος» που έκανε σχετικά με την κατάταξη των αναπληρωτών στο κλιμάκιο Δ0.
Μέσα στην πολιτική των περικοπών, της αδιοριστίας και της γενικότερης εργασιακής ανασφάλειας, είναι ενδεικτικό το πως αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί και ειδικά το κομμάτι των ελαστικά εργαζόμενων. Αναπληρωτές πλήρους/μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιοι είναι το πιο βάρβαρα πληττόμενο κομμάτι του κλάδου,το οποίο όχι μόνο δεν έχει τα εργασιακά δικαιώματα που δικαιούται,αλλα είναι έρμαιο στις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης και των...εταίρων της (ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ). Χαρακτηριστική είναι η εξάρτηση των προσλήψεων απο την έγκριση κονδυλίων ΕΣΠΑ, η αποσπασματική πρόσληψη ανα «φάσεις» ενώ τα κενά είναι γνωστά, τα ελλειπή δικαιώματα των ελαστικά εργαζόμενων στις άδειες κλπ.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κανέναν ενδοιασμό δεν έχει το υπουργείο ώστε να κρατήσει αναδρομικά τα χρήματα της διαφοράς κλιμακίου από τους συνάδελφους (μέχρι και 500 ευρώ), πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε σχεδόν απώλεια του τελευταίου τους μισθού. Μισθός ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας καθώς (πάλι με ευθύνη των πολιτικών που ασκούνται) οι συνάδελφοι πρέπει με αυτόν όχι μόνο να μετακομίσουν από τον τόπο πρόσληψής τους προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, αλλά και να επιβιώσουν με μέρος αυτού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μείωση του μισθού αναδρομικά εντάσσεται στις νέες πρακτικές της κυβέρνησης, που έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει, αφού απέναντι της έχει ένα αποσυγκροτημένο συνδικαλιστικό κίνημα. Κανένας εφησυχασμός απ’ τις δηλώσεις Φίλη .Είναι ο ίδιος ο υπουργός και η κυβέρνηση του, που υλοποιούν τις περικοπές των μισθών και τη συνέχιση της αδιοριστίας. Κανένας εφησυχασμός , επειδή η ΟΛΜΕ «διαβουλεύεται» με το υπουργείο. Μπορεί η περικοπή αυτή να αφορά άμεσα 3.000 εκπαιδευτικούς περίπου, αλλά ας μην ξεχνάμε οτι η καινούρια χρονιά επιφυλάσσει μειώσεις μισθών για όλους.
Απαιτούμε ολόκληρο τον μισθό μας.
Η αγωνία των αναπληρωτών αυτή τη χρονιά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού με βάση την μείωση των διδακτικών ωρών, τις αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, θα οδηγηθούν για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στην οριστική απομάκρυνση από το δημόσιο σχολείο, την ώρα που οι ανάγκες της εκπαίδευσης προστάζουν ακριβώς το αντίθετο: τους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.
• Καμία παρακράτηση μισθού στους συνάδελφους. Μισθοί που να ανταποκρίνονται στο κόστος της ζωής
• Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών
• Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους
• Επίδομα ανεργίας για όλους,χωρίς προυποθέσεις

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com