...................

18 Ιουν 2016

ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χθες ξεκίνησε στο Μόναχο της Γερμανίας η δίκη των δέκα Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ. Κατηγορούνται γιατί αγωνίστηκαν στη χώρα τους κατά του φασιστικού κράτους, γιατί συνεχίζουν να αγωνίζονται στις χώρες όπου ζουν για τα δικαιώματα της τάξης τους. Μετά από ένα χρόνο απομόνωσης σε κελιά διαφόρων φυλακών της γερμανικής επικράτειας μπήκαν στο δικαστήριο με τη γροθιά υψωμένη και καταχειροκροτούμενοι από συντρόφους, συγγενείς και φίλους! Έξω από το δικαστήρια σύντροφοί τους και συναγωνιστές διαδήλωναν για τη λευτεριά τους. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι παρμένα από το facebook. Δεν χρειάζονται μετάφραση. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Με τη δίκη αυτή οι ιμπεριαλιστές δεν θέλουν απλά να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του τούρκικου κατεστημένου, δεν θέλουν να κάνουν απλά το χατίρι σε ένα άτακτο παιδί τους, στόχος τους, όπως κάθε αστικής τάξης σα τη δική μας είναι να μπουν στη παρανομία, να ξεμπερδέψουν με κάθε τι αγωνιστικό, με κάθε τι επαναστατικό και με ότι θυμίζει κομμουνιστικό. Η δίκη προβλέπεται να κρατήσει πολύ. Όσο και αν κρατήσει το κίνημα αλληλεγγύης θα πρέπει να συνεχίζεται και να αναπτύσσεται τόσο ώστε να αναγκαστεί ο αντίπαλος να τους αφήσει ελεύθερους. Όπως έγινε με τους τρεις αγωνιστές της ΑΤΙΚ πέρυσι στη χώρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com