....................................................

23 Ιουν 2016

Χανιά: Η ζωή και το δίκιο μας, η αξιοπρέπεια και η ομορφιά της πόλης μας δε θα μας χαριστούν

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Ο μεθυσμένος «ράμπο» του αεροπλανοφόρου Τρούμαν που έκανε χθες κούρσα θανάτου στα Χανιά με το ταξί που κατάσχεσε, όπως αρμόζει σε νοοτροπία κατακτητών και ιδιοκτητών του πλανήτη, είναι σίγουρα όπως και οι υπόλοιποι 6.000 που κατέκλυσαν την πόλη μας πολύ πιο επικίνδυνοι όταν νηφάλια βομβαρδίζουν τις γύρω χώρες, οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπων στο θάνατο και την προσφυγιά.
Τα αεροπλανοφόρα της πιο δολοφονικής ιμπεριαλιστικής δύναμης του πλανήτη έχουν συμβάλλει στην καταστροφή μιας σειράς χωρών της περιοχής από τα Βαλκάνια ως τη Μέση Ανατολή. Σήμερα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στον ανταγωνισμό του με τη Ρωσία απειλεί την παγκόσμια Ειρήνη. Απ’ αυτή την άποψη οι βάσεις, τα αεροπλανοφόρα και ο νατοϊκός στόλος στο Αιγαίο εμπλέκουν επικίνδυνα τη χώρα μας, την ίδια ώρα που η βαρβαρότητα των μνημονίων του ιμπεριαλισμού βυθίζει το λαό σε βαθειά φτώχεια και εξαθλίωση.
Η κυβέρνηση και οι τοπικοί φορείς που υποδέχονται τα φονικά τερατόπλοια και ο τοπικός τύπος που τα διαφημίζει (λες και πρόκειται για αξιοθέατα και αεροπλανάκια modeling), θέλουν να πείσουν τους Χανιώτες πως υπάρχουν και καλά απ’ αυτά έστω και αν υπάρχουν κάποια παραστρατήματα, σαν του χθεσινού μεθυσμένου ράμπο.
Η μετατροπή της πόλης των Χανίων σε Τρούμπα και ο εξανδραποδισμός των ιθαγενών, είναι ξανά υπαρκτή απειλή και ζητούμενο για να γίνεται απρόσκοπτα η χρήση της πολύτιμης για τα φονικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ βάση της Σούδας.
Τοπικοί παράγοντες, κυβέρνηση, τοπικά Μ.Μ.Ε. χορεύουν το χορό που ξέρει χρόνια τώρα το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Άξιος ο μισθός τους.
Ο λαός όμως, που προς τιμή του ξέρει το ρόλο των φονιάδων και ληστών του ιμπεριαλισμού, κάθε άλλο (ας το ξέρουν όλοι) παρά έχει πει την τελευταία λέξη. Σ’ αυτή τη δύσκολη φάση ας πάρουμε όλοι κουράγιο από την ιστορία των αντιβασικών αγώνων αυτής της πόλης και γενικότερα από την ιστορία της λαϊκής πάλης που ξεκάθαρα έχει αποτελέσματα και όταν αναπτύσσεται και όταν λείπει.

Η ζωή και το δίκιο μας, η αξιοπρέπεια και η ομορφιά
της πόλης μας δε θα μας χαριστούν
ΕΞΩ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΧΑΝΙΑ 23-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com