...................

10 Ιουν 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για σύλληψη μέλους της ΑΤΙΚ

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη στην Υπηρεσία Ασύλου και την κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων του Gultekin Erol, γνωστού Τούρκου αγωνιστή μέλους της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) που έγινε σήμερα το πρωί. Ο αγωνιστής που έχει κάρτα πολιτικού
πρόσφυγα, συνελήφθη στην Υπηρεσία Ασύλου της οδού Κατεχάκη την ώρα που ζητούσε πληροφορίες για την τύχη του αιτήματός του για χορήγηση Άδειας Παραμονής. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων όπου μετά από ώρες αφέθηκε ελεύθερος.
Η αιτιολογία της σύλληψής του, ότι δήθεν εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα έκδοσης στη Γερμανία, δείχνει, πέρα από την λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου που δεν φρόντισε εδώ και ένα χρόνο να ενημερώσει τις διωκτικές αρχές ότι το συγκεκριμένο ένταλμα είχε ακυρωθεί, τον τρόπο αντιμετώπισης από το Ελληνικό Κράτος αγωνιστών που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Gultekin Erol είναι ένας από τους τρεις Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ που αφέθηκαν ελεύθεροι πέρυσι, μετά από κύμα πολύμορφων κινητοποιήσεων αλληλεγγύης απ’το μαζικό κίνημα στη χώρα μας και αφού με απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών αποφάνθηκε τελεσίδικα να μην εκτελεστεί το ένταλμα έκδοσής του στη Γερμανία μετά και από τη μαζική παρουσία συμπαραστατών στον αγώνα της ΑΤΙΚ, τόσο στην πρωτόδικη εκδίκαση όσο και στην έφεση.
Καταδικάζουμε το σημερινό γεγονός και καλούμε στη Συγκέντρωση στο σταθμό του Μετρό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και Πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία την Παρασκευή 17 Ιούνη στις 7:00 μ.μ., στο πλαίσιο των Πανευρωπαϊκών δράσεων για την απελευθέρωση των 10 Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ, η δίκη των οποίων ξεκινά την ίδια μέρα στο Μόναχο της Γερμανίας.


ΑΘΗΝΑ, 10/6/2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com