18 Ιουν 2016

Ανταπόκριση από τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

Να αφεθούν ελεύθεροι οι Τούρκοι αγωνιστές της ΑΤΙΚ !
Αλληλεγγύη στη πάλη των λαών !

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/6 στην Αθήνα, η διαδήλωση αλληλεγγύης στους 10 Τούρκους αγωνιστές της ATIK που δικάζονται στη Γερμανία με ένα στημένο και αβάσιμο κατηγορητήριο. Η διαδήλωση αυτή στην οποία καλούσε η Επιτροπή Υποστήριξης πραγματοποιήθηκε στον αντίποδα της έναρξης της δίκης, κι εκτός απ’ το μήνυμα αλληλεγγύης που έστειλε στους Τούρκους αγωνιστές και τις πλατιές μαζικές οργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν, κατήγγειλε το ρόλο των ιμπεριαλιστών, ιδιαίτερα του γερμανικού ιμπεριαλισμού που είναι σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό καθεστώς, στήνοντας πολιτικές διώξεις απέναντι σε αγωνιστές με πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Κατήγγειλε επίσης την ελληνική κυβέρνηση ως απόλυτα συνένοχη, όταν πέρυσι, υπακούοντας στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών, προχώρησε στη σύλληψη 4 Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ στη χώρα μας, απ΄ τους οποίους οι 3 απελευθερώθηκαν ύστερα από ένα κίνημα συμπαράστασης από πολιτικές οργανώσεις που αναφέρονται στην Αριστερά, σωματεία και συλλόγους, αλλά και όταν παρέδωσε τον τέταρτο, τον Deniz Pektas στα χέρια του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Ούτε φέτος βέβαια έλειψε μια τρομοκρατική σύλληψη Τούρκου αγωνιστή την προηγούμενη εβδομάδα.
Τη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε πλαισίωσαν περίπου 150 διαδηλωτές. Πίσω απ΄ το πανό της Επιτροπής Υποστήριξης στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ, ακολουθούσαν τα πανό της Λαϊκής Αντίστασης-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, και της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.). Η πορεία που ξεκίνησε απ’ το Σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός», έφτασε στην γερμανική πρεσβεία με αντιιμπεριαλιστικά και διεθνιστικά συνθήματα απαιτώντας ν’ αφεθούν ελεύθεροι οι Τούρκοι αγωνιστές. Η κυβέρνηση είχε αποκλείσει με κλούβες των ΜΑΤ τη γερμανική πρεσβεία, απαγορεύοντας ακόμη και σε αντιπροσωπεία των διαδηλωτών να τοιχοκολλήσει ψήφισμα που ήδη έχουν υπογράψει δεκάδες σύλλογοι και σωματεία, σ’ όλη την Ελλάδα. Τελικά κάτω από την πίεση των διαδηλωτών το αίτημα υλοποιήθηκε, για να συνεχιστεί η διαδήλωση περνώντας από τη βουλή και να ολοκληρωθεί στο Σύνταγμα. Διμοιρίες των ΜΑΤ «συνόδευαν» τη διαδήλωση μέχρι τη Βουλή, ενώ κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν παραταχτεί στην Τουρκική πρεσβεία και στα γραφεία της ΕΕ.
Η αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές πρέπει να πλατύνει και να δυναμώσει. Σε σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά, να αγκαλιαστεί από πλατύ λαϊκό-εργατικό κόσμο. Στο πρόσωπο των Τούρκων αγωνιστών δικάζεται η πολιτική και συνδικαλιστική δράση, δικάζεται η αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική πολιτική κατεύθυνση. Δικάζεται ο οργανωμένος αγώνας. Σε αυτή τη βάση είναι καθήκον όλου του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου της δουλειάς να υπερασπιστεί τους αγωνιστές της ΑΤΙΚ ως κομμάτι της δικής του πάλης. Μα πριν από όλα είναι καθήκον των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά και το κίνημα να μπουν μπροστά σε αυτή την υπόθεση. Ιδιαίτερα σε μια επικίνδυνη περίοδο όπως η σημερινή που απαιτείται να χτιστούν γέφυρες αντίστασης και αγώνα μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, κόντρα στο φασιστικό, σοβινιστικό, εθνικιστικό μίσος και δηλητήριο των αστικών τάξεων και των απολογητών του συστήματος.
Η δική μας προσπάθεια σε αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίζει να κινείται με στόχο να τη δυναμώσει και να την ενισχύσει. Γι’ αυτό παράλληλα με τη δράση μας θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε κι όσους θέλουν να τη μπλοκάρουν και να την αποδυναμώσουν, όπως δυνάμεις της ΚΝΕ που μπλοκάρουν ψηφίσματα σε ορισμένες σχολές, υποτασσόμενες στην αστική νομιμότητα που επιβάλει ο ιμπεριαλισμός και η άρχουσα τάξη. Ούτε όμως θα δώσουμε συγχωροχάρτι και σε φαινόμενα όπως το σημερινό, που ενώ υπήρχε το κάλεσμα της Επιτροπής στο site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -και δυνάμεις της συμμετέχουν στην Επιτροπή- η ίδια έλαμψε δια της απουσίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com