...................

25 Ιουν 2016

Γιάννενα: Για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 23/6

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε προχθές στο κέντρο της πόλης ενάντια στην συνεχιζόμενη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού.
Το συλλαλητήριο προέκυψε από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.


Να σημειώσουμε ότι το Εργατικό Κέντρο εδώ και δύο μήνες περίπου έγινε "κόκκινο και ταξικό", δηλαδή ΠΑΜΕ.
Ήταν, λοιπόν, ένα κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την ανεργία, μέσω Εργατικού Κέντρου. Ένα κάλεσμα που μεταφέρθηκε -χωρίς ενημέρωση- μία βδομάδα μετά και συνέπεσε(!) με το φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Με βάση όλα αυτά, και μέσα στο γενικότερο κλίμα αποσυγκρότησης, προέκυψε ένα άμαζο συλλαλητήριο πλήρως αναντίστοιχο των απαιτήσεων. Περίπου 230 άνθρωποι διαδήλωσαν. 150 με το μπλοκ του ΠΑΜΕ και 80 με το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης- Α.Α.Σ.. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ δεν κατέβασαν πανό.
Όπως αναμενόταν ο νέος "ταξικός προσανατολισμός" εκφράστηκε και στο δρόμο. Έτσι λοιπόν, 15 περίπου ΚΚΕδες στήσανε αλυσίδες-φράχτη για να χωρίσουν τις δυνάμεις της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. από την υπόλοιπη διαδήλωση. Και έτσι, άφησαν 60 μέτρα(!!) απόσταση από τον τελευταίο διαδηλωτή του ΠΑΜΕ, χωρίζοντας την διαδήλωση.
Η ιστορία θα δείξει αν τα 60 μέτρα αρκούν για να κρυφτούν τα "ανύπαρκτα μ-λ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com