...................

27 Ιουν 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ, ΚΟΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Αδέρφια μας πρόσφυγες,
Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους και προσπαθούν να σωθούν από τις σφαγές και τον πόλεμο, σαν πρόβλημα ή σαν εγκληματίες. Μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, ύψωσε απέναντι σε οικογένειες και παιδιά φράκτες, συρματοπλέγματα και δυνάμεις καταστολής. Φυλακίζει τους κυνηγημένους ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους στερεί την ελευθερία.
Τα ψέματα της κυβέρνησης έχουνε φανεί. Καμία διαδικασία εξέτασης ασύλου δεν γίνεται στην πραγματικότητα, αλλά αντίθετα οι πρόσφυγες έχουν φυλακιστεί μόνιμα σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες. Καμία διαδικασία δεν πρόκειται να γίνει για να αφεθούν οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες που επιθυμούν. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι κρατικοί θεσμοί το μόνο που κάνουν είναι να τους αποκόβουν από τον ελληνικό λαό και τους δημιουργούν ψεύτικες ελπίδες. Η απομόνωση μακριά από τον ελληνικό λαό αφήνει το έδαφος για να γεννηθεί ο φασισμός και ο ρατσισμός και οι σκοταδιστικές ιδεολογίες.
Μια χούφτα ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η Αμερική, η ΕΕ και η Ρωσία είναι υπεύθυνες για τα δεινά μας και την εξαθλίωση μας, και όλοι οι λαοί του κόσμου πρέπει να ενωθούμε εναντίον τους. Για εμάς, για το λαϊκό κίνημα της χώρας μας, οι πρόσφυγες είναι αδέρφια μας, σύμμαχοι και φίλοι στον αγώνα απέναντι στον κοινό εχθρό. Γιατί οι ίδιοι που οδηγούν τον λαό μας στην πείνα, την ανεργία και την μετανάστευση, είναι αυτοί που θέλουν να μοιράσουν μεταξύ τους την Μ. Ανατολή και σκορπούν τον θάνατο με τις βόμβες και τους ντόπιους συμμάχους στην περιοχή. Είναι αυτοί που βλέπουν Έλληνες και πρόσφυγες σαν σκλάβους για το κεφάλαιο, να δουλεύουν μέρα-νύχτα για ένα κομμάτι ψωμί με σκυμμένο το κεφάλι. Και χρησιμοποιούν την χώρα μας σαν στρατιωτική βάση για τους πολέμους τους.
Για εμάς οι πρόσφυγες πρέπει να έχουν και λόγο και οργάνωση, και να διεκδικήσουν μαζί μας μια νέα ζωή με όλες τις κατακτήσεις που έχουμε και εμείς και μας τις γκρεμίζουν. Παλεύουμε για να έχουν όλα τα κοινωνικά, πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα και να γίνουν κομμάτι της κοινωνίας. Έλληνες και πρόσφυγες πρέπει να οργανωθούμε μαζί και να καταλάβουμε ότι το παρόν και το μέλλον μας είναι κοινό και τα ταξικά μας συμφέρονται ενιαία! Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
• Ταξιδιωτικά έγγραφα και άσυλο για όλους τους πρόσφυγες - θύματα του πολέμου και του ιμπεριαλισμού
• Ελεύθερη μετακίνηση μέσα στην χώρα χωρίς στρατόπεδα και φυλακίσεις
• Δυνατότητα για εργασία και εκπαίδευση κατά την διάρκεια της παραμονής
• Ανθρώπινες συνθήκες σίτισης, στέγασης και περίθαλψης
• Πλήρη πολιτικά, συνδικαλιστικά και θρησκευτικά δικαιώματα

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ( μαρξιστικό-λενινιστικό)
ΚΚΕ(μ-λ)
Ιούνιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com