....................................................

24 Ιουν 2016

Παρουσία αστυνομίας στην επιθεώρηση εργασίας για εργατική διαφορά μεταξύ ΣΜΤ και ΑΚΤΩΡ!

Το Σωματείο Μισθωτών τεχνικών καταγγέλλει την προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διαδικασία συζήτησης εργατικής διαφοράς, στις 22/06/2016, μεταξύ του Σωματείου και της απολυμένης εργαζόμενης και της εταιρίας του Ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στη Ν. Ιωνίας.
Την μέρα εκείνη το σωματείο είχε καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας. Όταν αντιπροσωπεία του Σωματείου και συνδικαλιστών μπήκε στα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας, βρέθηκε μπροστά σε τριμελές κλιμάκιο ένστολων και οπλοφόρων αστυνομικών. Όταν ρώτησε για ποιο λόγο βρίσκονταν εκεί, μας απάντησαν πως εκτελούν διαταγή από τη Αστυνομική Διεύθυνση ΒΑ Αττικής και όπως δήλωσαν ήθελαν να εποπτεύσουν την ομαλή διεξαγωγή της εργατικής διαφοράς! Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες οι αστυνομικοί αποχώρησαν.
Αυτή η προκλητική παρουσία των αστυνομικών, και μάλιστα με στολή, που ήρθαν για να «περιφρουρήσουν» τα συμφέροντα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δείχνει περίτρανα ότι συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά το συνδικαλιστικό της ασφάλειας από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.
Πρόκειται για μία ακόμη έκφραση τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος. Εντάσσεται στο σύνολο της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και των σχεδιασμών που προωθούνται για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης
Ο αυταρχικός κατήφορος και η παρακολούθηση του «εχθρού λαού» είναι απαραίτητο συστατικό συμπλήρωμα των μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ- κεφαλαίου. Το πέρασμα και η παγίωση του νέου κοινωνικού μεσαίωνα και της σύγχρονης δουλείας, προϋποθέτει τον πλήρη έλεγχο και τον αυταρχικό περιορισμό των εργατικών αντιστάσεων.
Εξάλλου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει άμεσα να προωθήσει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταργούν τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα, άλλα και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο στην συνέχεια.
Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό και αποφασιστικό τρόπο προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα, μέσα από τη συλλογική οργάνωση των εργαζομένων, για την ανατροπή της επίθεσης.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν άμεσα, αποφασιστικά και με κάθε τρόπο, αυτού του είδους τις προκλήσεις.

http://www.somt.gr/
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Γραφεία: Ερμού & Φωκίωνος 11,10563,4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.:  6936760879, 6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com