....................................................

25 Ιουν 2016

Τουρκία: Από το αεροδρόμιο στη φυλακή!

Μόλις έφτασε από τη Γερμανία στην Τουρκία, συνελήφθη η καθηγήτρια και πρόεδρος του Ιδρύματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Sebnem Korur Fincancı. H Fincancı, την Παρασκευή 17 Ιούνη, συμμετείχε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δικαζόμενους αγωνιστές της ΑΤΙΚ και παρακολούθησε την δίκη στο δικαστήριο του Μονάχου. Σχεδόν ταυτόχρονα, συνελήφθησαν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Ahmet Nesin και ο εκπρόσωπος των Τούρκων συντακτών στη διεθνή οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» Erol Önderoğlu. Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι πως έκαναν προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης. Στην πραγματικότητα, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην καμπάνια αλληλεγγύης της εφημερίδας Özgür Gündem, που ξεκίνησε στις 3 Μάη, για τους δημοσιογράφους, τους συγγραφείς και τους ακαδημαϊκούς. Ήδη η προανακριτική έρευνα ξεκίνησε για 38 άτομα που υπέγραψαν.
Οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Η Fincancı είπε «Έχουμε δικαίωμα να ενημερωνόμαστε. Έχουμε χρέος να υποστηρίξουμε την ελευθερία του τύπου. Για αυτό, εξέφρασα την υποστήριξή μου στους φίλους», ο Önderoğlu δήλωσε «έχω υπογράψει χιλιάδες άρθρα, είναι η πρώτη μου υπογραφή για την οποία δικάζομαι» και ο Nesin «διάβασα τα ενοχοποιητικά άρθρα και δεν είδα πουθενά προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης». Το έγκλημα ήταν η έκφραση αλληλεγγύης. Η Fincancı ρίχτηκε στις φυλακές του Bakırköy και οι Ahmet Nesin και ο Erol Önderoğlu στις φυλακές Metris.

Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com